Titel

Erfgoeddag op 22 april 2018

Tentoonstelling & Expertisedag PARCUM

Erfgoed wordt geschat

Dossiertentoonstelling 'Bij nader inzien' opent in het weekend van Erfgoeddag. De expo buigt zich over de bijzondere rijkdom aan religieus erfgoed. Welke stukken zijn waardevol? Wat lijkt op het eerste zicht kitsch? Wat moet je goed bewaren?...

Tijdens Erfgoeddag kan je in PARCUM ook jouw stuk religieus erfgoed laten beoordelen. Een expert vertelt je waarvoor het stuk gebruikt werd, hoe oud het kan zijn en hoe je het best bewaart. Het is helaas niet meer mogelijk om in te schrijven.

 

Lecture-performance 'Passie van de stemmen'

Abdij van Park | Meezingworkshop van de Alamire Foundation

In het Huis van de Polyfonie kan u de hele namiddag terecht voor een trage, brede en meditatieve lezing van de muziek van Hildegard von Bingen. Psallentes brengt er een eigenzinnige interpretatie die gebaseerd is op een gedetailleerde studie van de Dendermonde Codex. De sessies vinden plaats tussen 12 en 17u.

 

Bezoek de bijen, of neem deel aan de wandelzoektocht

Stadsimker Staf en zijn bijen

De Vrienden van de Abdij van 't Park staan op Erfgoeddag in de conventstuin, met een drank- en infostandje. In samenwerking met Bloem en Tuin organiseren ze om 10u een wandelzoektocht die start & eindigt in de conventstuin. Stadsimker Staf Kamers (foto) leidt er ook doorlopend rond in de bijenhal.

 

Tentoonstelling 'Habemus papam'

De paus is verkozen en groet het Sint-Pietersplein

Wat gebeurt er binnen de gesloten deuren van de Sixtijnse Kapel waar de kardinalen de nieuwe Paus kiezen? Op zondag 22 april komt u bij Kerk in Nood alles te weten over hoe de Paus verkozen wordt. Alle aanwezigen maken ook kans op een leuk geschenk.

 

Bezoek 'De Wikke'

Abdij van Park | Een dame werkt in de moestuin van De Wikke

De hoevewinkel in de Abdij van Park is op Erfgoeddag doorlopend open. Je vindt er een ruim assortiment aan biologische groenten & fruit en producten van de collega-boeren op de boerderij.

De groenten worden met hart en ziel op een milieuvriendelijke en biologische manier gekweekt. De tuin van De Wikke is trouwens een open tuin en staat steeds open voor wandelaars - ook op Erfgoeddag!

Bezoek de abdij

Abdij van Park | Pandgang

Een gids neemt je mee in het hart van de abdij in restauratie.
Tijdens de rondleidingen (om 14u) krijg je een unieke blik achter de schermen van verschillende delen van het gebouw, zoals de kloostergang met glasramen, de kapittelzaal…

Verzamelen doen we in het Spreekhuis. Er is plaats voor tweemaal 20 personen. Opgelet: vanwege beperkte toegankelijkheid door de lopende restauratiewerken is wel niet elk deel van het abdijgebouw toegankelijk! Meer info lees je hier.

Inhuldiging brug aan de ingang van de abdij

De brug aan de ingang van de abdij

Door een fijne samenwerking met buurt en stad ziet de Geldenaaksebaan er heel wat kleurrijker uit. Kom op voor je wijk huldigt de brug aan de ingang van de abdij zondag in met een gezellig buurtfeest. Van 11 tot 14u kan je er terecht voor een hapje en een drankje. Er is ook een optreden van Violet, een jeugdig orkest dat volksmuziek brengt van overal.

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes en evenementen op en rond de abdijsite en like de abdij op Facebook!