Titel

Agenda

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes en evenementen op en rond de abdijsite en like de Abdij van Park op Facebook!

Elke zaterdag en zondag om 14u

De pandgang

Rondleiding in de abdij

Los van rondleidingen voor groepen, die je hier kan reserveren, organiseren we elk weekend rondleidingen voor individuele bezoekers in Abdij van Park. Een gids neemt je dan mee in het hart van de abdij in restauratie. Tijdens de rondleiding krijg je een unieke blik achter de schermen van verschillende delen van de abdij.

Elke woensdag (17 - 18u)

De vredesbeiaard staat in de klokkentoren.

Luc Rombouts, coördinator en bezieler van de Vredesbeiaard, bespeelt elke woensdagavond van 17 tot 18u het vredesinstrument met een gepast, wisselend repertoire. De beiaardier zal tijdens zijn wekelijkse bespelingen telkens enkele verzoeknummers brengen. Bij bijzondere gebeurtenissen kunnen er extra bespelingen zijn.

Elke donderdag om 10.30u

Wandelaars in de Abdij van Park

Te gast: Fit in de Natuur

Buurtsport organiseert laagdrempelige en gemoedelijke sport- en spelactiviteiten in het Leuvense. Elke donderdag zijn ze te gast op onze abdijsite. Van januari tot en met mei 2019 zetten ze hier gratis natuurwandelingen op touw, onder de noemer 'Fit in de Natuur'.

Interesse? De deelnemers verzamelen om 10.30u in de inkomhal van Sportoase (Philipssite). Van daaruit wandel je naar de abdijsite, met eenvoudige oefeningen tussendoor. Voor vragen en inschrijvingen: 016 27 24 53 of mail buurtsport@leuven.be.

22.5.2019

Asami Sakimoto van Duo Inventione op clavecimbel

Try-outconcert (17u30)

De Alamire Foundation nodigt je uit op een gratis try-outconcert van Duo Inventione. Op woensdagavond 22 mei brengen Asami Sakimoto op klavecimbel en Marie Toriu op barokviool 'Johann Sebastian Bach en Italië', met werk van o.a. F.M. Veracini, F.A. Bonporti, J.G. Pisendel en J.S. Bach.

Afspraak om 17u30 in het Huis van de Polyfonie. Dat situeert zich in de Sint-Janspoort, waar mensen die muziek onderzoeken en mensen uit de muziekpraktijk elkaar ontmoeten.

25.5.19

De abdijsite bij dageraad.

Te gast: T Schrijf Kaffee

T Schrijf Kaffee organiseert op zaterdag 25 mei een Schrijf Wandeling in Abdij van Park. Tijdens zo'n wandeling leer je de stad op een andere manier kennen: met al je zintuigen, en met aandacht voor details en verborgen hoekjes die je misschien nooit eerder zijn opgevallen.

Karolien van T Schrijf Kaffee reikt je tijdens de wandeling inspirerende schrijfopdrachten aan die je uitnodigen om niet alleen je fantasie, maar ook al je zintuigen te gebruiken. Afspraak om 14u op het Neerhof, aan de abdijwinkel. Vooraf inschrijven is wel verplicht!

1.6.2019

Werkdag in de abdij

De vzw Vrienden van de Abdij van 't Park zetten zich in voor de abdij en zijn omgeving. Ze werken mee om het erfgoed te ontsluiten, de tuinen te onderhouden en de uitstraling te ondersteunen. Elke eerste zaterdag van de maand steken zij de handen uit de mouwen in het groen. Je bent immer welkom om te helpen!

Meer info? Neem contact op met Zeger Debyser, de voorzitter van de Vrienden.

2.6.2019

Logo Abdij van Park

Norbertusmis (11u)

Naar aanleiding van de naamdag van de heilige Norbertus is er een eucharistieviering met muzikale omlijsting door Musa Horti. De vzw Vrienden van de Abdij van 't Park nodigt iedereen na afloop van de dienst uit om een glaasje te drinken in de Conventstuin.

Meer info? Neem contact op met Zeger Debyser, de voorzitter van de Vrienden.

4-5.6.19

Koeien op de weide aan de Abdij van Park

Camping Zero Emissie

De stad Leuven daagt scholen uit om in mei en juni een klimaatcamping te organiseren en zo hun klimaatengagement uit te dragen. Heel wat leerlingen kamperen die nacht dan ook op school.

Voor het eerst zullen drie scholen die niet op hun eigen speelplaats terecht kunnen, kamperen op de velden van BoerenCompagnie aan Abdij van Park. Niet schrikken dus als je in de nacht van 4 op 5 juni tentjes ziet staan op de abdijsite :)

16, 23, 30.6 & 7.7.19

De klokken van de Vredesbeiaard.

Leuven Bells

Na de recente realisatie van de Vredesbeiaard in de Abdij van Park zal Leuven Bells vanaf deze zomer concerten aanbieden op vier beiaarden. Dat is uniek: in geen enkele stad wordt een beiaardfestival op 4 verschillende torens aangeboden.

Ook in Abdij van Park komt een aangename luisterplaats. Op 16 juni opent Luc Rombouts de reeks van vier luisterzondagen. Op 23 juni volgt Koen Cosaert, Geert D’hollander komt op 30 juni en Arie Abbenes sluit af op 7 juli.  De concerten vangen telkens aan om 15u en duren een uurtje. Zoals altijd is de toegang kosteloos!

29-30.6.19

Feest in zaal PATMOS

40ste Parkfeesten

Aan zaal Patmos, links van de Mariapoort, vinden in het laatste weekend van juni de 40ste Parkfeesten van KWB Park Heverlee plaats. Een Vlaamse kermis van de bovenste plank!

Op zaterdag kan je er vanaf 16u terecht voor live optredens en lekkernijen. Op zondag is er om 11u een misviering in openlucht, waarna Freek Vanrooy en de Prins Junior Band ten dans spelen. Ambiance verzekerd! :)

3.7 - 3.11.2019

This is not a collection.

This is not a collection

Een bewegend Jezuskindje, geestelijke medicijnen, liturgisch speelgoed. Door de jaren heen hebben mensen op verschillende manieren uiting gegeven aan hun geloof. Het ongrijpbare grijpbaar proberen te maken. Met heel uiteenlopend erfgoed tot gevolg.

In een frisse en eigentijdse opstelling geeft PARCUM een kijk op dit veelzijdig religieus erfgoed. This is not a collection (3.07.2019 – 3.11.2019) brengt topstukken, bijzondere objecten en alledaags erfgoed uit de eigen collectie, in dialoog met werk van hedendaagse kunstenaars Guillaume Bijl, David Claerbout, Berlinde De Bruyckere en Ria Pacquée.

4.7, 25.7, 8.8 en 22.8

Museumkampje in PARCUM

Museumkampjes in PARCUM

Kriebelt het bij je zoon of dochter om creatief aan de slag te gaan? Eén adres: PARCUM. Tijdens de grote vakantie kunnen ze zich helemaal uitleven in en rond de Abdij van Park.

De dag begint met een spannende zoektocht. Daarna halen ze hun muzikaal talent naar boven en kunnen ze terecht in het knutselatelier. Nog op het programma: een speurtocht in het museum, een spelletje boerengolf en een bezoek aan de dieren die rond de abdij wonen. Actie verzekerd!

6-7.7.19

20ste maaiweekend

Maaiweekend

De vzw Vrienden van de Abdij van 't Park zet zich ook in voor het natuurbeheer op de Abdij van Park. Voor de 21ste keer organiseren ze een maaiweekend, waarop ze maaien, harken, rieken en afvoeren.

Dorstige vrijwilligers worden op tijd van de nodige drank voorzien. Na de noeste arbeid is er ook tijd voor ontspanning.

Meer info? Neem contact op met Zeger Debyser, de voorzitter van de Vrienden.

  • Meer info? Wend je tot het onthaal van de abdijsite
Contact: 

Abdij van Park

Abdij van Park 7
3001 Leuven