Titel

Agenda

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes en evenementen op en rond de abdijsite en like de Abdij van Park op Facebook!

Niet te missen

De banner van PARCUM aan de ingang van de Abdij van Park

Nog tot 28.4.2019

In het dialoogmuseum PARCUM loopt de tentoonstelling 'Religie. Helend. Verdelend'. De najaarsexpo onderzoekt de dubbele betekenis van religie in oorlog en vrede.

Vrede is de kern van vrijwel elke religie. En toch worden ontelbare conflicten gevoerd in naam van God. Religie verzoent, maar brengt tegelijk ook oorlog...

 

De vredesbeiaard staat in de klokkentoren.

Elke woensdag (17 - 18u)

Luc Rombouts, coördinator en bezieler van de Vredesbeiaard, bespeelt elke woensdagavond van 17 tot 18u het vredesinstrument met een gepast, wisselend repertoire. De beiaardier zal tijdens zijn wekelijkse bespelingen telkens enkele verzoeknummers brengen. Bij bijzondere gebeurtenissen kunnen er extra bespelingen zijn.

Chronologisch overzicht

Elke zaterdag en zondag om 14u

De pandgang

Rondleiding in de abdij

Los van rondleidingen voor groepen, die je hier kan reserveren, organiseren we elk weekend rondleidingen voor individuele bezoekers in Abdij van Park. Een gids neemt je dan mee in het hart van de abdij in restauratie. Tijdens de rondleiding krijg je een unieke blik achter de schermen van verschillende delen van de abdij.

Elke donderdag om 10.30u

Wandelaars in de Abdij van Park

Te gast: Fit in de Natuur

Buurtsport organiseert laagdrempelige en gemoedelijke sport- en spelactiviteiten in het Leuvense. Elke donderdag zijn ze te gast op onze abdijsite. Van januari tot en met mei 2019 zetten ze hier gratis natuurwandelingen op touw, onder de noemer 'Fit in de Natuur'.

Interesse? De deelnemers verzamelen om 10.30u in de inkomhal van Sportoase (Philipssite). Van daaruit wandel je naar de abdijsite, met eenvoudige oefeningen tussendoor. Voor vragen en inschrijvingen: 016 27 24 53 of mail buurtsport@leuven.be.

28.3.2019

Bruce Dickey speelt cornetto

Donderdagen in het Huis van de Polyfonie

Tijdens avondconcerten verkennen 30CC en de Alamire Foundation de instrumentencollectie van het Huis van de Polyfonie.

Op donderdag 28 maart komen Bruce Dickey en Liuwe Tamminga naar de Abdij van Park. Dickey geldt als een van de pioniers van de revival van de cornetto, een zangerig houtblaasinstrument uit de renaissance. Organist Liuwe Tamminga verblufte het publiek vorig jaar nog met een virtuoos orgelprogramma. 

6.4.2019

Werkdag in de abdij

De vzw Vrienden van de Abdij van 't Park zetten zich in voor de abdij en zijn omgeving. Ze werken mee om het erfgoed te ontsluiten, de tuinen te onderhouden en de uitstraling te ondersteunen. Elke eerste zaterdag van de maand steken zij de handen uit de mouwen in het groen. Je bent immer welkom om te helpen!

Meer info? Neem contact op met Zeger Debyser, de voorzitter van de Vrienden.

7.4.2019

Plantenruilmarkt in de Abdij van Park

Plantenruildag

De natuurwerkgroep van de vzw 'De Vrienden van de Abdij van 't Park' nodigt iedereen uit naar de jaarlijkse plantenruildag op de abdijsite. Op zondag 7 april ben je welkom met je planten om ze te ruilen of weg te geven. Je kan die dag ook een zakje bloemzaad krijgen en de bijenkasten van stadsimker Staf Kamers bezoeken.

Meer info? Neem contact op met Staf Kamers, de organisator van de Plantenruildag.

9, 16 en 18.4.2019

Christa vertelt een spannend verhaal over de miniatuurkloostercelletjes

Museumkampje

Kriebelt het bij je zoon of dochter om creatief en actief aan de slag te gaan? Eén adres: museum PARCUM. Tijdens dE paasvakantie kunnen zij zich daar helemaal uitleven, in en rond de Abdij van Park. Een dag vol spel en plezier gegarandeerd!

Nog tot 28.4.2019

Religie. Helend. Verdelend

Religie. Helend. Verdelend

De thematentoonstelling 'Religie. Helend. Verdelend' in PARCUM verscherpt de tweeledige betekenis van religie in oorlog en vrede. Religie verzoent, maar brengt tegelijk ook oorlog. Waar religie aanleiding geeft tot conflict, biedt het evenzeer ruimte voor dialoog tussen mensen van verschillende achtergronden en levensbeschouwingen.

In deze tentoonstelling beweegt religie zich tussen conflict en verzoening, en toont zich als bron van vrede, maar ook van verdeeldheid en geweld. Verwacht je aan kunst- en cultuurobjecten uit diverse religieuze en museale collecties, en hedendaagse kunst van enkele internationale namen.

28.4.2019

Een expert schat de waarde van een object.

Erfgoeddag

Onder het motto 'Hoe maakt u het?' richt de 19e editie van Erfgoeddag volop de schijnwerpers op vakmanschap.

In de 'Library of Voices' van de Alamire Foundation laat dr. Lynda Sayce op zondag 28 april zien hoe zij met het Alamire Digital Lab een origineel muziekhandschrift digitaliseert.

In PARCUM is de tentoonstelling 'Religie. Helend. Verdelend' van 10 tot 17u gratis toegankelijk. Het publiek kan ook genieten van concerten op de nieuwe Vredesbeiaard.

9-12.5.2019

Zangers verzamelen in het Huis van de Polyfonie

Passie van de Stemmen

Passie van de Stemmen laat de unieke site van de Abdij van Park zinderen op de klanken van prachtige polyfonie. De Alamire Foundation en 30CC nodigen (inter)nationale topensembles en -solisten uit, met muzikale parels uit de vroege renaissance tot aan de prille barok.

2.6.2019

Logo Abdij van Park

Norbertusmis (11u)

Naar aanleiding van de naamdag van de heilige Norbertus is er een eucharistieviering met muzikale omlijsting door Musa Horti. De vzw Vrienden van de Abdij van 't Park nodigt iedereen na afloop van de dienst uit om een glaasje te drinken in de Conventstuin.

Meer info? Neem contact op met Zeger Debyser, de voorzitter van de Vrienden.

  • Meer info? Wend je tot het onthaal van de abdijsite
Contact: 

Abdij van Park

Abdij van Park 7
3001 Leuven