Titel

Agenda

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes en evenementen op en rond de abdijsite en like de Abdij van Park op Facebook!

Elke vrijdag, zaterdag en zondag om 14u

De pandgang

Rondleiding in de abdij

Los van rondleidingen voor groepen, die je hier kan reserveren, organiseren we elk weekend rondleidingen voor individuen in de Abdij van Park. Een gids neemt je dan mee in het hart van de abdij in restauratie. Tijdens de rondleiding krijg je een unieke blik achter de schermen van verschillende delen van de abdij.

Elke vrijdag- en zondagnamiddag (13.30 - 17u)

De Sint-Jan-de-Evangelistkerk

Bezoek de abdijkerk

Toerisme Leuven stelt de toeristisch interessante kerken in Leuven van april tot en met september open voor het publiek. Daaronder ook de Sint-Jan-de-Evangelistkerk, sinds begin 19de eeuw behalve een abdij- ook een parochiekerk.

Panelen in de kerk informeren bezoekers over de cultuur-historische waarde van de kerk. Een praktische bijhorende brochure nodigt uit om het kerkelijk patrimonium van de stad verder te ontdekken.

Najaar 2018

De klok 'Sedes sapientiae' van de KU Leuven

De Vredesbeiaard

Op 11 november 2018 zal de Vredesbeiaard weerklinken over het domein van de Abdij van Park. De beiaard staat helemaal in het teken van vrede en verzoening. Het betreft een replica van de oorspronkelijke beiaard: hij zal 40 klokken tellen en 9.500 kg wegen!

Op maandag 10 september arriveren de 40 klokken van de nieuwe beiaard op de abdijsite. De nieuwe klokken worden even op het centrale neerhof geplaatst, zodat u ze op dinsdag 11 en woensdag 12 september zal kunnen bewonderen. Ga die dagen dus zeker een kijkje nemen in de Abdij van Park!

23.09.2018

LAMPIRIS LEUVEN NATURE TRAIL

Lampiris Leuven Nature Trail

De Lampiris Leuven Nature Trail is een uniek loop- en wandelevenement met een zo laag mogelijke impact op milieu en omgeving. Het traject loopt volledig door het groen: door Heverlee bos, de Abdij van Park en de groene rand rond Leuven. Finishen doe je voor het Stadskantoor, op 50 meter van het station van Leuven.

 

4.11.2018 & 9.12.2018

Zangers verzamelen in het Huis van de Polyfonie

DeVespers

DeVespers is een rustgevende, zondagse reeks in de inspirerende omgeving van de Abdij van Park. Elke editie bevat gregoriaanse gezangen en polyfonie, geschreven voor het eeuwenoude officie uit de katholieke liturgie.

DeVespers situeren zich tussen zingeving en concert en laten jong en oud tijd nemen voor reflectie, onthechting en muzikaal genot. De organisatie is in handen van de Alamire Foundation. Tickets gaan via 30CC, maar zijn inmiddels uitverkocht. Er is wel een wachtlijst.

8.11.2018 - 17.2.2019

Religie. Helend. Verdelend

Religie. Helend. Verdelend

De thematentoonstelling 'Religie. Helend. Verdelend' in PARCUM verscherpt de tweeledige betekenis van religie in oorlog en vrede. Religie verzoent, maar brengt tegelijk ook oorlog. Waar religie aanleiding geeft tot conflict, biedt het evenzeer ruimte voor dialoog tussen mensen van verschillende achtergronden en levensbeschouwingen.

In deze tentoonstelling beweegt religie zich tussen conflict en verzoening, en toont zich als bron van vrede, maar ook van verdeeldheid en geweld. Verwacht je aan kunst- en cultuurobjecten uit diverse religieuze en museale collecties, en hedendaagse kunst van enkele internationale namen.

Contact: 

Abdij van Park

Abdij van Park 7
3001 Leuven