Titel

Agenda

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes en evenementen op en rond de abdijsite en like de Abdij van Park op Facebook!

Elke vrijdag, zaterdag en zondag om 14u

De pandgang

Rondleiding in de abdij

Los van rondleidingen voor groepen, die je hier kan reserveren, organiseren we elk weekend rondleidingen voor individuen in de Abdij van Park. Een gids neemt je dan mee in het hart van de abdij in restauratie. Tijdens de rondleiding krijg je een unieke blik achter de schermen van verschillende delen van de abdij.

Elke vrijdag- en zondagnamiddag (13.30 - 17u)

De Sint-Jan-de-Evangelistkerk

Bezoek de abdijkerk

Toerisme Leuven stelt de toeristisch interessante kerken in Leuven van april tot en met september open voor het publiek. Daaronder ook de Sint-Jan-de-Evangelistkerk, sinds begin 19de eeuw behalve een abdij- ook een parochiekerk.

Panelen in de kerk informeren bezoekers over de cultuur-historische waarde van de kerk. Een praktische bijhorende brochure nodigt uit om het kerkelijk patrimonium van de stad verder te ontdekken.

23.9.2018

LAMPIRIS LEUVEN NATURE TRAIL

Lampiris Leuven Nature Trail

De Lampiris Leuven Nature Trail is een uniek loop- en wandelevenement met een zo laag mogelijke impact op milieu en omgeving. Het traject loopt volledig door het groen: door Heverlee bos, de Abdij van Park en de groene rand rond Leuven. Finishen doe je voor het Stadskantoor, op 50 meter van het station van Leuven.

 

29.9.2018

Rasmus Crab en Erica Lutes in de Abdij van Park

Outdoor yoga

De Abdij van Park vormt op zaterdag 29 september de setting voor een outdoor yoga-'soundbath'. Beleef een unieke Yin Yang Yoga bij yogalerares Erica Lutes. De sessie duurt 75 minuten, waarin je kan genieten van alles wat Abdij van Park te bieden heeft. Rasmus Crab zorgt voor muzikale begeleiding. Breng je partner, vrienden en familie en doe met ons mee op de mat!

6.10.2018

Werkdag in de abdij

De vzw Vrienden van de Abdij van 't Park zetten zich in voor de abdij en zijn omgeving. Ze werken mee om het erfgoed te ontsluiten, de tuinen te onderhouden en de uitstraling te ondersteunen. Elke eerste zaterdag van de maand steken zij de handen uit de mouwen in het groen. Je bent immer welkom om te helpen!

Meer info? Neem contact op met Zeger Debyser, de voorzitter van de Vrienden.

4.11.2018 & 9.12.2018

Zangers verzamelen in het Huis van de Polyfonie

DeVespers

DeVespers is een rustgevende, zondagse reeks in de inspirerende omgeving van de Abdij van Park. Elke editie bevat gregoriaanse gezangen en polyfonie, geschreven voor het eeuwenoude officie uit de katholieke liturgie.

DeVespers situeren zich tussen zingeving en concert en laten jong en oud tijd nemen voor reflectie, onthechting en muzikaal genot. De organisatie is in handen van de Alamire Foundation. Tickets gaan via 30CC, maar zijn inmiddels uitverkocht. Er is wel een wachtlijst.

8.11.2018 - 17.2.2019

Religie. Helend. Verdelend

Religie. Helend. Verdelend

De thematentoonstelling 'Religie. Helend. Verdelend' in PARCUM verscherpt de tweeledige betekenis van religie in oorlog en vrede. Religie verzoent, maar brengt tegelijk ook oorlog. Waar religie aanleiding geeft tot conflict, biedt het evenzeer ruimte voor dialoog tussen mensen van verschillende achtergronden en levensbeschouwingen.

In deze tentoonstelling beweegt religie zich tussen conflict en verzoening, en toont zich als bron van vrede, maar ook van verdeeldheid en geweld. Verwacht je aan kunst- en cultuurobjecten uit diverse religieuze en museale collecties, en hedendaagse kunst van enkele internationale namen.

11.11.2018

De klokken van de Vredesbeiaard.

Komst van de Vredesbeiaard

Op 11 november 2018 zal de Vredesbeiaard weerklinken over het domein van de Abdij van Park. De beiaard staat helemaal in het teken van vrede en verzoening. Het betreft een replica van de oorspronkelijke beiaard: hij zal 40 klokken tellen en 9.500 kg wegen!.

24.1.2019 - 28.3.2019

 Floris De Rycker, een van de meest prominente leden van de jonge generatie Vlaamse musici.
Floris De Rycker.

Donderdagen in het Huis van de Polyfonie

Tijdens drie avondconcerten verkennen 30CC en de Alamire Foundation de instrumentencollectie van het Huis van de Polyfonie.

Op donderdag 27 januari bladert de Franse topsopraan Claire Lefilliâtre samen met klavierspeler Stephane Fuget door de virtuoze literatuur uit de Italiaanse 17de eeuw. Van het Salve Regina van Claudio Monteverdi tot het sublieme Stabat Mater van Giovanni Felice Sances.

Op donderdag 28 februari is het de beurt aan Floris De Rycker. Onze landgenoot bespeelt renaissanceluit en liuto attiorbato. Hij brengt muziek van Vincenzo Galilei, vader van de beroemde Galileo, en van componist Michelagnolo, de jongere broer van Galileo.

En op donderdag 28 maart komen Bruce Dickey en Liuwe Tamminga naar de Abdij van Park. Dickey geldt als een van de pioniers van de revival van de cornetto, een zangerig houtblaasinstrument uit de renaissance. Organist Liuwe Tamminga verblufte het publiek vorig jaar nog met een virtuoos orgelprogramma. 

Contact: 

Abdij van Park

Abdij van Park 7
3001 Leuven