Titel

Agenda

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes en evenementen op en rond de abdijsite en like de Abdij van Park op Facebook!

Een trouwfoto op de trappen van de abdij

Niet te missen

23 - 26.1.2019

Naar aanleiding van Valentijnsdag zijn we op zoek naar huwelijksfoto's die gemaakt zijn op de site van de Abdij van Park. We willen deze beelden verzamelen met het oog op een digitaal foto-album, dat we online zetten op 14 februari 2019.

We voorzien daarom ook enkele momenten aan het onthaal van de abdijsite. Een van onze medewerkers zal je daar op woensdag 23/1 (van 13 tot 16u) en op zaterdag 26/1 (van 10 tot 13u) met open armen ontvangen en jouw foto(’s) inscannen. Wees welkom!

De banner van PARCUM aan de ingang van de Abdij van Park

Nog tot 10.3.2019

Vanaf 8 november loopt in het dialoogmuseum PARCUM de tentoonstelling 'Religie. Helend. Verdelend'. De najaarsexpo van PARCUM onderzoekt de dubbele betekenis van religie in oorlog en vrede.

Vrede is de kern van vrijwel elke religie. En toch worden ontelbare conflicten gevoerd in naam van God. Religie verzoent, maar brengt tegelijk ook oorlog...

 

Chronologisch overzicht

Elke vrijdag, zaterdag en zondag om 14u

De pandgang

Rondleiding in de abdij

Los van rondleidingen voor groepen, die je hier kan reserveren, organiseren we elk weekend rondleidingen voor individuele bezoekers in Abdij van Park. Een gids neemt je dan mee in het hart van de abdij in restauratie. Tijdens de rondleiding krijg je een unieke blik achter de schermen van verschillende delen van de abdij.

Elke woensdag (17 - 18u)

De vredesbeiaard staat in de klokkentoren.

Vredesbeiaardconcert

Luc Rombouts, coördinator en bezieler van de Vredesbeiaard, bespeelt elke woensdagavond van 17 tot 18u het vredesinstrument met een gepast, wisselend repertoire. De beiaardier zal tijdens zijn wekelijkse bespelingen telkens enkele verzoeknummers brengen. Bij bijzondere gebeurtenissen kunnen er extra bespelingen zijn.

Elke donderdag om 10.30u

Wandelaars in de Abdij van Park

Te gast: Fit in de Natuur

Buurtsport organiseert laagdrempelige en gemoedelijke sport- en spelactiviteiten in het Leuvense. Elke donderdag zijn ze te gast op onze abdijsite. Van januari tot en met mei 2019 zetten ze hier gratis natuurwandelingen op touw, onder de noemer 'Fit in de Natuur'.

Interesse? De deelnemers verzamelen om 10.30u in de inkomhal van Sportoase (Philipssite). Van daaruit wandel je naar de abdijsite, met eenvoudige oefeningen tussendoor. Voor vragen en inschrijvingen: 016 27 24 53 of mail buurtsport@leuven.be.

2.2.2019

Werkdag in de abdij

De vzw Vrienden van de Abdij van 't Park zetten zich in voor de abdij en zijn omgeving. Ze werken mee om het erfgoed te ontsluiten, de tuinen te onderhouden en de uitstraling te ondersteunen. Elke eerste zaterdag van de maand steken zij de handen uit de mouwen in het groen. Je bent immer welkom om te helpen!

Meer info? Neem contact op met Zeger Debyser, de voorzitter van de Vrienden.

2.2.2019

Het ensemble Capella Nova

Te gast: Capella Nova

Het vocaal en instrumentaal ensemble Capella Nova concerteert op zaterdagavond 2 februari in de Sint-Jan-de-Evangelistkerk. Het ensemble brengt 'Les Grands Motets' van Henry Dumont, kapelmeester van de Chapelle Royale in Versailles. Deze muziek werd gecomponeerd voor koning Louis XIV en was duidelijk bedoeld om te imponeren.

Meer info? Neem contact op met Capella Nova. Tickets kosten 15 euro in voorverkoop en 18 euro aan de kassa. 

Nog tot 10.3.2019

Religie. Helend. Verdelend

Religie. Helend. Verdelend

De thematentoonstelling 'Religie. Helend. Verdelend' in PARCUM verscherpt de tweeledige betekenis van religie in oorlog en vrede. Religie verzoent, maar brengt tegelijk ook oorlog. Waar religie aanleiding geeft tot conflict, biedt het evenzeer ruimte voor dialoog tussen mensen van verschillende achtergronden en levensbeschouwingen.

In deze tentoonstelling beweegt religie zich tussen conflict en verzoening, en toont zich als bron van vrede, maar ook van verdeeldheid en geweld. Verwacht je aan kunst- en cultuurobjecten uit diverse religieuze en museale collecties, en hedendaagse kunst van enkele internationale namen.

28.2.2019 - 28.3.2019

 Floris De Rycker, een van de meest prominente leden van de jonge generatie Vlaamse musici.
Floris De Rycker.

Donderdagen in het Huis van de Polyfonie

Tijdens drie avondconcerten verkennen 30CC en de Alamire Foundation de instrumentencollectie van het Huis van de Polyfonie.

Op donderdag 28 februari is het de beurt aan Floris De Rycker. Onze landgenoot bespeelt renaissanceluit en liuto attiorbato. Hij brengt muziek van Vincenzo Galilei, vader van de beroemde Galileo, en van componist Michelagnolo, de jongere broer van Galileo.

Op donderdag 14 maart bladert de Franse topsopraan Claire Lefilliâtre samen met klavierspeler Stephane Fuget door de virtuoze literatuur uit de Italiaanse 17de eeuw. Van het Salve Regina van Claudio Monteverdi tot het sublieme Stabat Mater van Giovanni Felice Sances.

En op donderdag 28 maart komen Bruce Dickey en Liuwe Tamminga naar de Abdij van Park. Dickey geldt als een van de pioniers van de revival van de cornetto, een zangerig houtblaasinstrument uit de renaissance. Organist Liuwe Tamminga verblufte het publiek vorig jaar nog met een virtuoos orgelprogramma. 

Contact: 

Abdij van Park

Abdij van Park 7
3001 Leuven