Titel

Agenda

Op dit moment zijn alle activiteiten op de abdijsite opgeschort vanwege de corona-crisis. Zo hopen we de verspreiding van het virus tot een minimum te beperken. Enkel de beiaardconcerten gaan door.

Als je komt wandelen in het natuurdomein van de Abdij van Park vragen we je met aandrang volgende regels te volgen:
• Kom enkel buiten met je huisgenoten
• Maak geen contact met anderen tijdens je wandeling
• Houd steeds - minstens - 1,5 meter afstand
• Was je handen na elke wandeling

Om contact te vermijden, mijd je ook best plaatsen waar veel volk samen is. Als het te druk is in het natuurgebied, kan je je wandeling best elders verderzetten, of op een ander moment de natuur intrekken.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via onze Facebook-pagina, of schrijf je in op onze nieuwsbrief.

Agenda

De vredesbeiaard staat in de klokkentoren.

Elke dinsdag en woensdag (17-18u)

Vredesbeiaardconcert

Luc Rombouts, coördinator en bezieler van de Vredesbeiaard, bespeelt van 17 tot 18u het vredesinstrument met een gepast, wisselend repertoire. De beiaardier zal twee maal spelen, op dinsdag en woensdag, zolang de corona-maatregelen gelden. Tijdens zijn bespelingen brengt hij telkens enkele verzoeknummers.

Het aangepaste programma weerklinkt ook uit de toren van de universiteitsbib. Die concerten kan je (her)beluisteren via YouTube. De concerten van de Vredesbeiaard worden gestreamd via Facebook live:

Uitgesteld tot 2021

Gloeilamp

Erfgoeddag

Op zaterdag 25 april en zondag 26 april 2020 zou Erfgoeddag zijn 20e verjaardag vieren. Helaas stak de corona-crisis daar een stokje voor en is het evenement afgelast. De risico’s voor de gezondheid van de organisatoren en bezoekers zijn te groot.

Toch zijn de voorbereidingen voor deze editie niet tevergeefs. De cultureel-erfgoedsector gaat in 2021 namelijk opnieuw aan de slag met het thema 'De nacht'. Volgend jaar vindt het evenement plaats op 24 en 25 april. Blokkeer dat weekend maar alvast in je agenda!

Zangers verzamelen in het Huis van de Polyfonie

Passie van de stemmen

Samen met 30CC en de Stad Leuven is de beslissing genomen om ook het festival 'Passie van de Stemmen', dat voorzien was van 2 tot 9 mei 2020, uit te stellen. De beschikbaarheid van vele, vooral internationale, musici is immers hoogst onzeker en ook bij de praktische organisatie blijven er te veel vraagtekens staan.

Het muziekfestival verhuist daarom naar volgend jaar en zal lopen van 29 april tot en met 9 mei 2021. De Alamire Foundation bereidt een extra-large editie voor, waarbij de meeste geplande activiteiten behouden blijven, en bovendien aangevuld worden met enkele bijzondere concerten naar aanleiding van de 500ste verjaardag van Philippus de Monte (Mechelen 1521 - Praag 1603).

Noteer alvast de nieuwe data en wees gerust dat de verkochte tickets geldig blijven voor de nieuwe concertdata. Iedere tickethouder zal hierover persoonlijk geïnformeerd worden en hoeft zelf geen actie te ondernemen.

Tot nader order opgeschort

Zaterdag en zondag om 14u

De pandgang

Rondleiding in de abdij

Los van rondleidingen voor groepen, die je hier kan reserveren, organiseren we elk weekend rondleidingen voor individuele bezoekers in Abdij van Park. Een gids neemt je dan mee in het hart van de abdij in restauratie. Tijdens de rondleiding krijg je een unieke blik achter de schermen van verschillende delen van de abdij.

Elke donderdag om 10.30u

Fit in de natuur

Te gast: Buurtsport

Buurtsport organiseert laagdrempelige en gemoedelijke sport- en spelactiviteiten in het Leuvense. Elke donderdag zijn ze te gast op onze abdijsite. Ze organiseren hier gratis natuurwandelingen, onder de noemer 'Fit in de Natuur'.

Interesse? De deelnemers verzamelen om 10.30u in de inkomhal van Sportoase (Philipssite). Van daaruit wandel je naar de abdijsite, met eenvoudige oefeningen tussendoor. Voor vragen en inschrijvingen: 016 27 24 53 of mail buurtsport@leuven.be.

  • Meer info nodig? Wend je tot het onthaal van de abdijsite
Contact: 

Abdij van Park

Abdij van Park 7
3001 Leuven