Titel

Agenda

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes en evenementen op en rond de abdijsite en schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Chronologisch overzicht

Elke zaterdag en zondag om 14u

De pandgang

Rondleiding in de abdij

Los van rondleidingen voor groepen, die je hier kan reserveren, organiseren we elk weekend rondleidingen voor individuele bezoekers in Abdij van Park. Een gids neemt je dan mee in het hart van de abdij in restauratie. Tijdens de rondleiding krijg je een unieke blik achter de schermen van verschillende delen van de abdij.

Elke woensdag (16 - 17u)

De vredesbeiaard staat in de klokkentoren.

Vredesbeiaardconcert

Luc Rombouts, coördinator en bezieler van de Vredesbeiaard, bespeelt elke woensdagavond van 16 tot 17u (in wintertijd) het vredesinstrument met een gepast, wisselend repertoire. De beiaardier zal tijdens zijn wekelijkse bespelingen telkens enkele verzoeknummers brengen. Bij bijzondere gebeurtenissen kunnen er extra bespelingen zijn.

Elke donderdag om 10.30u

Fit in de natuur

Te gast: Buurtsport

Buurtsport organiseert laagdrempelige en gemoedelijke sport- en spelactiviteiten in het Leuvense. Elke donderdag zijn ze te gast op onze abdijsite. Ze organiseren hier gratis natuurwandelingen, onder de noemer 'Fit in de Natuur'.

Interesse? De deelnemers verzamelen om 10.30u in de inkomhal van Sportoase (Philipssite). Van daaruit wandel je naar de abdijsite, met eenvoudige oefeningen tussendoor. Voor vragen en inschrijvingen: 016 27 24 53 of mail buurtsport@leuven.be.

7.03.2020

De Vrienden aan het werk.

Werkdag in de Abdij

Steek samen met de Vrienden van de Abdij je handen uit de mouwen in het groen. Elke eerste zaterdag van de maand organiseren de vrijwilligers een werkdag op het abdijdomein. Iedereen is welkom om de handen uit de mouwen te steken!

Meer info? Neem contact op met Zeger Debyser, de voorzitter van de Vrienden.

8 en 14.3.2020

Koeien op de weide aan de Abdij van Park

Infomomenten zelfoogstgroenten

In maart gaan de infomomenten van de Boerencompagnie door. Het land- en tuinbouwbedrijf werkt volgens de principes van CSA: ‘community shared agriculture’, landbouw gedragen door een gemeenschap.

Op zondag 8 maart op zaterdag 14 maart, telkens om 10u, leiden boer Tom en boer Brecht je rond op de velden. Boerin Ine informeert geïnteresseerden over de zuivelpakketten. Graag een mailtje naar boer Brecht als je erbij wil zijn!

5.04.2020

Plantenruilmarkt in de Abdij van Park

Plantenruildag

Op zondag 5 april vindt de jaarlijkse plantenruildag plaats. De bedoeling is dat planten worden geruild of weggeven - verkoop is niet toegestaan. Vanaf 13u kan je je planten aanvoeren, vanaf 14u worden planten verruild. Iedereen kan deelnemen of gewoon een kijkje komen nemen.

De Plantenruildag is een initiatief van de natuurwerkgroep van de Vrienden van de Abdij, in samenwerking met de Educatieve Bijenstand Vlaams-Brabant, de Bieentelers der Dijle en de Groendienst van de Stad Leuven.

Meer info? Neem contact op met imker Staf via mail of telefonisch (0486 65 33 68).

25-26.04.2020

Gloeilamp

Erfgoeddag

Op zaterdag 25 april en zondag 26 april 2020 viert Erfgoeddag zijn 20e verjaardag. Speciaal voor deze feesteditie draagt Erfgoeddag als thema 'De Nacht'. Want de nacht betovert en staat synoniem voor verbeelding.

Er valt tijdens het hele weekend iets te beleven, ook op de abdijsite! Meer informatie volgt.

2 - 12.05.2020

Zangers verzamelen in het Huis van de Polyfonie

Passie van de stemmen

De Alamire Foundation haalt ook dit jaar internationale ensembles naar Abdij van Park. Het festival 'Passie van de Stemmen' brengt niet enkel schitterende muziek uit de Lage Landen, maar ook polyfone meesterwerken die in Rome, Napels, Londen of Wenen zijn gecomponeerd en daar voor het eerst werden uitgevoerd.

Op zaterdagavond 2 mei zorgt het Huelgas Ensemble voor meesterlijke Italiaanse polyfonie in onze abdijkerk. Ook zondagmiddag, om 15u, kan u er terecht: dan brengt het Currende Consort een evocatie van het eeuwenoude liturgische officie deVespers. Op vrijdagavond 8 mei vertolkt het ensemble Cappella Pratensis o.l.v. Stratton Bull 'Missa Maria zart' van Jacob Obrecht in de Sint-Jan-de-Evangelistkerk. Op 12 mei ten slotte brengen de solisten van Collegium Vocale Gent Dolcissima mia vita.

  • Meer info nodig? Wend je tot het onthaal van de abdijsite
Contact: 

Abdij van Park

Abdij van Park 7
3001 Leuven