Titel

Agenda

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes en evenementen op en rond de abdijsite en like de Abdij van Park op Facebook!

Elke vrijdag, zaterdag en zondag om 14u

De pandgang

Rondleiding in de abdij

Los van rondleidingen voor groepen, die je hier kan reserveren, organiseren we elk weekend rondleidingen voor individuen in de Abdij van Park. Een gids neemt je dan mee in het hart van de abdij in restauratie. Tijdens de rondleiding krijg je een unieke blik achter de schermen van verschillende delen van de abdij.

Elke vrijdag- en zondagnamiddag (13.30 - 17u)

De Sint-Jan-de-Evangelistkerk

Bezoek de abdijkerk

Sinds enige jaren stelt Toerisme Leuven de toeristisch interessante kerken in Leuven van april tot en met september open voor het publiek. Daaronder ook de Sint-Jan-de-Evangelistkerk, sinds begin 19de eeuw behalve een abdij- ook een parochiekerk.

Panelen in de kerk informeren bezoekers over de cultuur-historische waarde van de kerk. Een praktische bijhorende brochure nodigt uit om het kerkelijk patrimonium van de stad verder te ontdekken.

21.07.2018

Outdoor yoga op de Abdij van Park

Outdoor yoga

Mula yoga organiseert op onze Nationale feestdag een outdoor yogasessie op het binnenplein (Neerhof). Meagan Klein leert je bewust genieten van het moment in de oase van rust die de Abdij van Park is. Geniet van harmonie en evenwicht tijdens een yogales onder een stralende zon.

Ervaring is niet vereist voor deze yogasessies, inschrijven wel. Dat kan via deze link!

8.11.2018 - 17.2.2019

Religie. Helend. Verdelend

Religie. Helend. Verdelend

De thematentoonstelling 'Religie. Helend. Verdelend' in PARCUM verscherpt de tweeledige betekenis van religie in oorlog en vrede. Religie verzoent, maar brengt tegelijk ook oorlog. Waar religie aanleiding geeft tot conflict, biedt het evenzeer ruimte voor dialoog tussen mensen van verschillende achtergronden en levensbeschouwingen.

In deze tentoonstelling beweegt religie zich tussen conflict en verzoening, en toont zich als bron van vrede, maar ook van verdeeldheid en geweld. Verwacht je aan kunst- en cultuurobjecten uit diverse religieuze en museale collecties, en hedendaagse kunst van enkele internationale namen.

Najaar 2018

De klok 'Sedes sapientiae' van de KU Leuven

De Vredesbeiaard

Op 11 november 2018 zal de Vredesbeiaard weerklinken over het domein van de Abdij van Park. De beiaard staat helemaal in het teken van vrede en verzoening. Het betreft een replica van de oorspronkelijke beiaard: hij zal 40 klokken tellen en 9.500 kg wegen!

Op maandag 10 september arriveren de 40 klokken van de nieuwe beiaard op de abdijsite. De nieuwe klokken worden even op het centrale neerhof geplaatst, zodat u ze op dinsdag 11 en woensdag 12 september zal kunnen bewonderen. Ga die dagen dus zeker een kijkje nemen in de Abdij van Park!

04.11.2018 & 09.12.2018

Zangers verzamelen in het Huis van de Polyfonie

DeVespers

DeVespers is een rustgevende, zondagse reeks in de inspirerende omgeving van de Abdij van Park. Elke editie bevat gregoriaanse gezangen en polyfonie, geschreven voor het eeuwenoude officie uit de katholieke liturgie.

DeVespers situeren zich tussen zingeving en concert en laten jong en oud tijd nemen voor reflectie, onthechting en muzikaal genot. De organisatie is in handen van 30CC en de Alamire Foundation.

Contact: 

Abdij van Park

Abdij van Park 7
3001 Leuven