Titel

Agenda

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes en evenementen op en rond de abdijsite en schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Niet te missen

De kerk en het Spreekhuis

15.12.2019 (13 - 17u)

Kerst in de abdij

De partners van Abdij van Park nodigen je uit. Proef hun lekkernijen, bezoek de kerstexpo, luister naar de Vredebseiaard en geniet vooral van heel veel sfeer!

Chronologisch overzicht

Elke zaterdag en zondag om 14u

De pandgang

Rondleiding in de abdij

Los van rondleidingen voor groepen, die je hier kan reserveren, organiseren we elk weekend rondleidingen voor individuele bezoekers in Abdij van Park. Een gids neemt je dan mee in het hart van de abdij in restauratie. Tijdens de rondleiding krijg je een unieke blik achter de schermen van verschillende delen van de abdij.

Elke woensdag (17 - 18u)

De vredesbeiaard staat in de klokkentoren.

Vredesbeiaardconcert

Luc Rombouts, coördinator en bezieler van de Vredesbeiaard, bespeelt elke woensdagavond van 17 tot 18u het vredesinstrument met een gepast, wisselend repertoire. De beiaardier zal tijdens zijn wekelijkse bespelingen telkens enkele verzoeknummers brengen. Bij bijzondere gebeurtenissen kunnen er extra bespelingen zijn.

Elke donderdag om 10.30u

Fit in de natuur

Te gast: Buurtsport

Buurtsport organiseert laagdrempelige en gemoedelijke sport- en spelactiviteiten in het Leuvense. Elke donderdag zijn ze te gast op onze abdijsite. Ze organiseren hier gratis natuurwandelingen, onder de noemer 'Fit in de Natuur'.

Interesse? De deelnemers verzamelen om 10.30u in de inkomhal van Sportoase (Philipssite). Van daaruit wandel je naar de abdijsite, met eenvoudige oefeningen tussendoor. Voor vragen en inschrijvingen: 016 27 24 53 of mail buurtsport@leuven.be.

9 tem. 15.12.2019

De Kerstmarkt bij Kerk In Nood

Kerstmarkt Kerk In Nood

In het Wagenhuis kan je van 9 tot en met 15 december terecht voor een unieke kerstmarkt met geschenken uit verschillende abdijen. Denk aan bier en peperkoek van Averbode, ecologische zeep en afwasmiddel uit Brecht, zelfgemaakte confituur en kokosrotsjes van Priorij Klaarland, kerstbeelden en engeltjes van de Monastieke Familie van Betlehem, Maria Ten-Hemel-Opgenomen en de Heilige Bruno in Opgrimbie en nog veel meer.

Kerk In Nood verwelkomt je op weekdagen van 10u tot 16u en op zaterdag en zondag van 14u tot 18u. Elke bezoeker ontvangt een extra kerstcadeautje bij elke kleine of grote gift aan de liefdadigheidsinstelling.

11.12.2019 - 2.02.2020

Theodoor Van Loons 'Aanbidding van de herders'

Kerstexpo: De stille getuige

Deze winter snuif je in PARCUM de gezelligheid van kerst op. Met de kerstexpo 'De stille getuige' en tal van activiteiten houden we je warm tijdens de koude wintermaanden.

Van 11 december 2019 tot en met 2 februari 2020 focust het museum op het schilderij 'Aanbidding van de herders' van Theodoor Van Loon (1581-1649). Kom meer te weten over dit bijzonder werk en de restauratie ervan. Ook de stille getuigen van het kerstverhaal nemen het woord. De ezel, de verdwenen vroedvrouw en Jozef vertellen hun kant van het meest bekende verhaal ter wereld!

20.12.2019 & 4.01.2020

Stiltewandeling in de Abdij van Park

Stiltewandelingen

De vzw 'Vrienden van de Abdij van 't Park' organiseren ook dit jaar stiltewandelingen in het kader van 'Wintertijd in Leuven'. Op een winterse vrijdagavond (om 19u) en op de eerste zaterdagochtend van het nieuwe jaar (om 9u) kan je in stilte komen genieten van abdijgeluiden en -beelden. Je zal merken: het is nooit helemaal stil op de abdij…

Deelname kost 5 euro. Vooraf reserveren is verplicht. Meer info? Neem contact op met Zeger Debyser, de voorzitter van de Vrienden.

4.1.2020

De Vrienden aan het werk.

Werkdag in de Abdij

Steek samen met de Vrienden van de Abdij je handen uit de mouwen in het groen. Elke eerste zaterdag van de maand organiseren de vrijwilligers een werkdag op het abdijdomein. Iedereen is welkom om de handen uit de mouwen te steken!

Meer info? Neem contact op met Zeger Debyser, de voorzitter van de Vrienden.

2 - 9.05.2020

Zangers verzamelen in het Huis van de Polyfonie

Passie van de stemmen

De Alamire Foundation haalt ook dit jaar internationale ensembles naar Abdij van Park. Het festival 'Passie van de Stemmen' brengt niet enkel schitterende muziek uit de Lage Landen, maar ook polyfone meesterwerken die in Rome, Napels, Londen of Wenen zijn gecomponeerd en daar voor het eerst werden uitgevoerd.

Op zaterdagavond 2 mei zorgt het Huelgas Ensemble voor meesterlijke Italiaanse polyfonie in onze abdijkerk. Ook zondagmiddag, om 15u, kan u er terecht: dan brengt het Currende Consort een evocatie van het eeuwenoude liturgische officie deVespers. Op vrijdagavond 8 mei ten slotte vertolkt het ensemble Cappella Pratensis o.l.v. Stratton Bull 'Missa Maria zart' van Jacob Obrecht in de Sint-Jan-de-Evangelistkerk.

  • Meer info nodig? Wend je tot het onthaal van de abdijsite
Contact: 

Abdij van Park

Abdij van Park 7
3001 Leuven