Titel

Agenda

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes en evenementen op en rond de abdijsite en schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Chronologisch overzicht

Tot en met 3.11.2019

This is not a collection.

This is not a collection

Een bewegend Jezuskindje, geestelijke medicijnen, liturgisch speelgoed. Door de jaren heen hebben mensen op verschillende manieren uiting gegeven aan hun geloof. Het ongrijpbare grijpbaar proberen te maken. Met heel uiteenlopend erfgoed tot gevolg.

In een frisse en eigentijdse opstelling geeft PARCUM een kijk op dit veelzijdig religieus erfgoed. This is not a collection (3.07.2019 – 3.11.2019) brengt topstukken, bijzondere objecten en alledaags erfgoed uit de eigen collectie, in dialoog met werk van hedendaagse kunstenaars Guillaume Bijl, David Claerbout, Berlinde De Bruyckere en Ria Pacquée.

Elke zaterdag en zondag om 14u

De pandgang

Rondleiding in de abdij

Los van rondleidingen voor groepen, die je hier kan reserveren, organiseren we elk weekend rondleidingen voor individuele bezoekers in Abdij van Park. Een gids neemt je dan mee in het hart van de abdij in restauratie. Tijdens de rondleiding krijg je een unieke blik achter de schermen van verschillende delen van de abdij.

Elke woensdag (17 - 18u)

De vredesbeiaard staat in de klokkentoren.

Vredesbeiaardconcert

Luc Rombouts, coördinator en bezieler van de Vredesbeiaard, bespeelt elke woensdagavond van 17 tot 18u het vredesinstrument met een gepast, wisselend repertoire. De beiaardier zal tijdens zijn wekelijkse bespelingen telkens enkele verzoeknummers brengen. Bij bijzondere gebeurtenissen kunnen er extra bespelingen zijn.

Elke donderdag om 10.30u

Fit in de natuur

Te gast: Buurtsport

Buurtsport organiseert laagdrempelige en gemoedelijke sport- en spelactiviteiten in het Leuvense. Elke donderdag zijn ze te gast op onze abdijsite. Ze organiseren hier gratis natuurwandelingen, onder de noemer 'Fit in de Natuur'.

Interesse? De deelnemers verzamelen om 10.30u in de inkomhal van Sportoase (Philipssite). Van daaruit wandel je naar de abdijsite, met eenvoudige oefeningen tussendoor. Voor vragen en inschrijvingen: 016 27 24 53 of mail buurtsport@leuven.be.

12.10.2019

Koor Musa Horti

Te gast: Musa Horti's ‘Tijdloze ruimte’

Het Leuvense koor Musa Horti ('de Parkmuze') brengt, o.l.v. Peter Dejans en samen met saxofonist Don-Paul Kahl, hulde aan Daan Manneke in onze abdijkerk. Manneke, 'de kapelmeester van de ruimte', is een van de meeste gespeelde componisten van Nederland en leermeester, mentor, coach en inspirator van veel musici.

Manneke wordt dit jaar 80 en dat wordt uitgebreid gevierd, met meer dan veertig concerten in o.a. Amsterdam, het Zwitserse Bazel en dus ook Leuven. In dit programma klinken, naast muziek van Manneke, ook werken van Sweelinck, Ockeghem en Brahms. Ze leggen de link tussen het tijdloze ‘oude’ en hun echo in de nieuwe ruimte van het ‘nu’.

13.10 en 03.11.2019

Slow art-rondleiding

Slow art-rondleiding

Tijdens een slow art-rondleiding sta je samen met de gids stil bij enkele werken uit de tentoonstelling 'This is not a collection'. Wat roepen deze werken bij je op? Welk verhaal zit er achter? Deze rondleiding geeft je geen volledig beeld van de expo, maar laat je stilstaan bij drie à vier objecten. De rondleiding prikkelt je zintuigen en verfrist je kijk op de werken.

15.10.2019

Asami Sakimoto

Gratis middagconcert: Asami Sakimoto

In het Huis van de Polyfonie vinden regelmatig losse concerten plaats, al dan niet aangeboden door externe organisaties. Op dinsdag 15 oktober is er een gratis middagconcert. Het gaat om een try-out voor een wedstrijd in november.

De Japanse Asami Sakimoto is al enkele jaren verantwoordelijk voor de klavierinstrumenten in het Huis van de Polyfonie. De instrumenten van Jan Boon, die zij tijdens dit recital zal bespelen, horen bij de vaste collectie.

20.10.2019

Een boek

Workshop creatief schrijven

Petra Thomas neemt je mee op sleeptouw in de wondere wereld van het schrijven. Tijdens een slow art-rondleiding in PARCUM kan je indrukken opdoen als inspiratie voor je eigen schrijfsels.

Na de rondleiding verdiep je jezelf in het schrijven. Je spreekt je eigen creatief talent aan. Hoe begin je aan een verhaal? Hoe krijg je de woorden op papier? Deze workshop geeft je genoeg inspiratie om te blijven schrijven!

2.11.2019

De Vrienden aan het werk.

Werkdag in de abdij

Steek samen met de Vrienden van de Abdij je handen uit de mouwen in het groen. Elke eerste zaterdag van de maand organiseren de vrijwilligers een werkdag op het abdijdomein. Iedereen is welkom om de handen uit de mouwen te steken!

Meer info? Neem contact op met Zeger Debyser, de voorzitter van de Vrienden.

11.11.2019

De klokken van de Vredesbeiaard.

1 jaar Vredesbeiaard

N.a.v. 1 jaar Vredesbeiaard speelt beiaardier Luc Rombouts op maandag 11 november 2019 vredesliederen op de beiaard, tussen 16u en 17u. De vzw 'Vrienden van de Abdij van 't Park' organiseren die dag ook een vredeswandeling op het abdijdomein in de schemering, van 16u tot 17u. Samenkomen doen ze om 15.45 op het Neerhof, het binnenplein van de Abdij van Park.

Meer info? Neem contact op met Zeger Debyser, de voorzitter van de Vrienden.

  • Meer info nodig? Wend je tot het onthaal van de abdijsite
Contact: 

Abdij van Park

Abdij van Park 7
3001 Leuven