Titel

Agenda

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes en evenementen op en rond de abdijsite en schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Niet te missen

3.7 - 3.11.2019

This is not a collection.

This is not a collection

Een bewegend Jezuskindje, geestelijke medicijnen, liturgisch speelgoed. Door de jaren heen hebben mensen op verschillende manieren uiting gegeven aan hun geloof. Het ongrijpbare grijpbaar proberen te maken. Met heel uiteenlopend erfgoed tot gevolg.

In een frisse en eigentijdse opstelling geeft PARCUM een kijk op dit veelzijdig religieus erfgoed. This is not a collection (3.07.2019 – 3.11.2019) brengt topstukken, bijzondere objecten en alledaags erfgoed uit de eigen collectie, in dialoog met werk van hedendaagse kunstenaars Guillaume Bijl, David Claerbout, Berlinde De Bruyckere en Ria Pacquée.

Elke zaterdag en zondag om 14u

De pandgang

Rondleiding in de abdij

Los van rondleidingen voor groepen, die je hier kan reserveren, organiseren we elk weekend rondleidingen voor individuele bezoekers in Abdij van Park. Een gids neemt je dan mee in het hart van de abdij in restauratie. Tijdens de rondleiding krijg je een unieke blik achter de schermen van verschillende delen van de abdij.

Chronologisch overzicht

Elke dinsdag om 10.30u

Fit in de natuur

Te gast: Buurtsport

Buurtsport organiseert laagdrempelige en gemoedelijke sport- en spelactiviteiten in het Leuvense. Elke dinsdag zijn ze te gast op onze abdijsite. Ze organiseren hier gratis natuurwandelingen, onder de noemer 'Fit in de Natuur'.

Interesse? De deelnemers verzamelen om 10.30u in de inkomhal van Sportoase (Philipssite). Van daaruit wandel je naar de abdijsite, met eenvoudige oefeningen tussendoor. Voor vragen en inschrijvingen: 016 27 24 53 of mail buurtsport@leuven.be.

Elke woensdag (17 - 18u)

De vredesbeiaard staat in de klokkentoren.

Vredesbeiaardconcert

Luc Rombouts, coördinator en bezieler van de Vredesbeiaard, bespeelt elke woensdagavond van 17 tot 18u het vredesinstrument met een gepast, wisselend repertoire. De beiaardier zal tijdens zijn wekelijkse bespelingen telkens enkele verzoeknummers brengen. Bij bijzondere gebeurtenissen kunnen er extra bespelingen zijn.

25.7, 8.8 en 22.8

Museumkampje in PARCUM

Museumkampjes in PARCUM

Kriebelt het bij je zoon of dochter om creatief aan de slag te gaan? Eén adres: PARCUM. Tijdens de grote vakantie kunnen ze zich helemaal uitleven in en rond de Abdij van Park.

De dag begint met een spannende zoektocht. Daarna halen ze hun muzikaal talent naar boven en kunnen ze terecht in het knutselatelier. Nog op het programma: een speurtocht in het museum, een spelletje boerengolf en een bezoek aan de dieren die rond de abdij wonen. Actie verzekerd!

3.8.2019

Werkdag in de abdij

De vzw Vrienden van de Abdij van 't Park zetten zich in voor de abdij en zijn omgeving. Ze werken mee om het erfgoed te ontsluiten, de tuinen te onderhouden en de uitstraling te ondersteunen. Elke eerste zaterdag van de maand steken zij de handen uit de mouwen in het groen. Je bent immer welkom om te helpen!

Meer info? Neem contact op met Zeger Debyser, de voorzitter van de Vrienden.

  • Meer info? Wend je tot het onthaal van de abdijsite
Contact: 

Abdij van Park

Abdij van Park 7
3001 Leuven