Titel

8 x romantiek in Leuven

Februari is de meest romantische maand van ’t jaar. 
Onze Facebookfans geven volgende tips voor een vurig bezoek aan Leuven.

Groot Begijnhof

1.  Beklim de toren van de universiteitsbibliotheek en geniet van het schitterende uitzicht over de stad. Niet romantisch genoeg? Vorig jaar vroeg een ex-student er zijn vriendin ten huwelijk. And the answer was… YES! Je kan ook live een beiaardconcert bijwonen in de beiaardkamer. Boek hier je ticket.

2. Wandel hand in hand langs de verborgen verleiders in Leuven. Je kan kiezen: ofwel doe je het met z’n tweetjes aan de hand van het prachtige ILUVLeuven boekje, ofwel volg je de gids. Wees gerust, hij/zij zal zich discreet opstellen.

Kruidtuin

3. Nestel je met je geliefde in het rode pluche van de 30CC/Schouwburg en geniet van deze vurige voorstellingen. 

4. Blijf romantisch logeren in een Leuvens hotel. Sommige hotels bieden zelfs een speciaal pakket aan: champagne, rozenblaadjes op bed of sauna? Zo sfeervol krijg je het thuis niet. Begijnhof Hotel, Hotel Binnenhof, Martin’s Klooster, Park Inn by Radisson.

6. Koop ‘Love-chocolaatjes’ bij Bittersweet. Of laat je gaan bij één van de andere Leuvense chocolatiers. ’t Is tenslotte voor de goeie zaak…

Oude Markt

7. Onze Facebookfans zoeken romantiek blijkbaar vooral in het groen. Zij tipten enkele meer en minder bekende groene hotspots in Leuven. Ontdek met z’n twee het Rambergpark of het Dijlepark. Of bezoek de vertrouwde highlights: Groot Begijnhof, Kasteelpark Arenberg of de Keizersberg.

8. Wat is er romantischer dan trouwen in het mooiste stadhuis van de wereld? Helaas, dat is enkel voorbehouden voor rasechte Leuvenaars. Bezoekers kunnen zich op zaterdag installeren op de bankjes aan de overzijde en genieten van de pas getrouwde koppels die op de pui poseren.