Titel

6 redenen om Leuven Jazz 2018 te bezoeken

 • 1.    Leuven, een stad vol jazz. 
  Wandel door de stad en voel de jazz: van de concertzalen en de cafés, over de bibliotheek en de cinema, tot gewoon op straat. In het bruisend OPEK ontdek je zes jonge internationale ensembles tijdens de ‘B-Jazz Contest’
   
 • 2.    Internationale headliners
  De strafste Amerikaanse drummer Mark Guiliana in een clash met het Britse Binker&Moses (22 maart), een avond girl power met Zara McFarlane en Nubya Garcia (23 maart), een driedubbele drummersavond met o.a. het avontuurlijke Sons of Kemet XL (24 maart) of een dansfeest tot in de vroege uurtjes met dubsteplegendes Digital Mystikz (24 maart) … het lijstje internationale sterren is nog veel langer.
   
 • 3.   De Belgen.
  De bloeiende Belgische jazzscene toont opnieuw zijn verscheidenheid: van gitarist Philip Catherine en zangeres Melanie De Biasio tot het excentrieke drummerscombo Pierre-Gyselinck-Schilders. Van Rebirth::Collective en een stomende dj LeFtO tot een liggend concert van Vvolk of het avontuurlijke Pentadox met drie saxofonisten!
   
 • 4.    Spaar je portemonnee
  Geniet van gratis concerten van de thema-ensembles van het LUCA, de Jazz Op Zondag concerten in STUK Café, de Sunday Night Live van muziekkroeg de Libertad …  of de Late Night Jams tijdens de ‘B-Jazz Contest’.
   
 • 5.    Gezellig dichtbij
  Op de slotzondag (25 maart) duiken Appeltuinjazz en 30CC de huiskamers in voor een reeks intieme concerten. Geniet gratis van Belgische toppers als Mazzle, Brice Soniano & Natascha Kelly,  Ewout Pierreux trio, Dree Permans Trio en vele anderen.
   
 • 6.    Meer dan muziek
  Even wat anders dan de meer dan 20 concerten? Kies dan voor een straffe lading jazzfilms in Cinema ZED, de jaarlijkse jazzquiz in de Libertad of een jazzexpo in de Bib Leuven.