Titel

5x Openingsweekend Arenberg Festival

volgens curator Veerle Van Schoelandt
VR Lounge 'Het universum van Panamarenko'
 • 1. Videomapping
  Ik kijk erg uit naar de videomapping van lichtkunstenaar Nele Fack van Studio Sandy. Op het Lichtfestival in Gent was ze één van de revelaties en voor het Openingsweekend maakt ze een nieuwe mapping op maat van het Kasteel Van Arenberg, met live muziek door het Arenbergkoor en beats van AMyn.
  Locatie: Arenbergkasteel, Kasteelpark 1, 3001 Leuven
   
 • 2. VR Lounge 'Het universum van Panamarenko'
  Ontdek live VR kunst in Mixed Reality, één van de belangrijkste nieuwe technologische ontwikkelingen in de virtuele wereld. Een aantal werken van Panamarenko werden digitaal ingescand en tentoongesteld in een virtuele omgeving. Resultaat? Een totaal nieuwe manier om kunst te beleven door er middenin te staan.
  Locatie: ESAT Departement Elektrotechniek | Kasteelpark 10, 3001 Leuven
Dansende drone
 • 3. Dansende drone
  De drone danst op commando van een robot. Deze wordt op zijn beurt aangestuurd door het publiek aan de hand van een virtual reality stick. Wie observeert wie? En wie heeft eigenlijk de touwtjes in de handen? De Leuvense choreograaf Ugo Dehaes maakte samen met de KU Leuven deze interactieve installatie waarbij je als publiek zelf een robot en een drone bestuurt.
  Locatie: ESAT Departement Elektrotechniek | Kasteelpark 10, 3001 Leuven
   
 • 4. Devillé Arcade Videogames
  De gebroeders Devillé hebben een passie voor hout en voor videospelletjes. Ze besloten deze twee passies te combineren en begonnen prachtige videogames te maken van hout. De Arenberg-gamehall bestaat uit zeven van hun handgemaakte houten videogames. En jij mag dit allemaal uitproberen. 
  Locatie: ESAT Departement Elektrotechniek | Kasteelpark 10, 3001 Leuven
Seeker [LV6]
 • 5. Seeker [LV6]
  Dat we in de ruimte gaan wonen is een feit, aldus bioloog, kunstenaar en TED Senior Fellow Angelo Vermeulen. Hoe, is de vraag. In 2009 richtte hij SEAD (Space Ecologies Art en Design) op, om samen met een internationaal netwerk van wetenschappers en kunstenaars toekomstige uitdagingen te onderzoeken door hands-on experimenten. Het Leuvense Seeker project daagde wetenschappers, studenten, doeners en denkers uit onze stad uit om de huisvesting te ontwerpen die wij in de ruimte zullen betrekken. Bezoek hun ontwerp tijdens het openingsweekend.
  Locatie: Ereplein | Kasteelpark 1, 3001 Leuven

Praktisch