Titel

4x Arenberg Festival

volgens de Arenbergs

Wij, de adel, hebben de reputatie weinig toegankelijk te zijn. Gelukkig breekt het Arenberg Festival met die traditie. Drie maanden lang krijg je in Leuven een exclusieve inkijk in het leven van onze familie. Hoe leefden wij vroeger en nu en welke rol speelden we politiek, economisch en cultureel? Wat is de geschiedenis van ons kasteel in Heverlee en hoe gaat dat er aan toe, dat ‘kasteelleven’? We stellen je trots de doorlopende activiteiten even voor.

Expo M-Museum Leuven | Macht en schoonheid
 • 1. Expo in M-Museum Leuven | Macht en schoonheid
  Hier kijken we allemaal het meest naar uit! In deze expo wordt onze vroegere kunstcollectie eenmalig nog eens samen gebracht. Kunstwerken van grote namen als Rubens, Veronese, Dürer en Jordaens, die intussen verspreid zijn over musea en collecties wereldwijd, geven jou een inkijk in onze riante levensstijl. Maar ook eeuwenoude baljurken en maskeradekostuums krijgen een plek in dit prachtige museum. 
Expo in universiteitsbibliotheek | Adellijk wonen
 • 2. Expo in de universiteitsbibliotheek | Adellijk wonen
  Deze expo gaat over onze favoriete verblijfplaats, het Arenbergkasteel. De bijzondere geschiedenis komt aan bod, maar wij zijn vooral benieuwd om via 3D de onuitgevoerde architecturale dromen van nonkel Karel III van Croÿ te ontdekken. En ik hoop om op één van de vele foto’s mijn vroegere kamermeisje te ontdekken. 
Ontdekkingstoch door het kasteel
 • 3. Rondleiding In het Arenbergkasteel
  Blijkbaar zijn heel veel mensen benieuwd hoe ons kasteel er aan de binnenkant uit ziet. Dan is er goed nieuws! Want exclusief voor het festival opent het kasteel zijn deuren. Elke zondag kan je het bezoeken met een gids. Reserveer hier.
Natuurwandelingen
 • 4. Natuurwandelingen 
  Bos en natuur zijn voor ons economisch altijd heel belangrijk geweest. We zijn best trots op die prachtige groene long rond Leuven die daar het gevolg van is. Met een gids ontdek je de verhalen achter de eeuwenoude kathedraalbeuken, verborgen grensstenen, grafheuvels en zandgroeves. En wie weet spot je wel een ree? 

Praktisch