Internationaal zilver voor Leuvense levenskwaliteit

Het prestigieuze internationale zaken-, cultuur en lifestyle magazine Monocle bracht voor het tweede jaar haar Small Cities Index uit, in een speciale editie The Forcecast 2021. Dit is een lijst van kleinere steden met minder dan 250.000 inwoners, overal ter wereld, met een uitstekende levenskwaliteit. Kenmerkende criteria zijn: een goede bereikbaarheid, veel zakelijke kansen, een rijke cultuur en gastvrijheid, een vooruitstrevend beleid door betrouwbare bestuurders en ruim natuur om te ademen.

De index voor het komende jaar wordt aangevoerd door Porto. Leuven scoort, als nieuwkomer in de lijst, meteen een tweede plaats. Na de titels van Europese Hoofstad van Innovatie en Europese Sportstad is dit alweer een internationale erkenning van formaat.

Leuven heeft een prima ligging vlak bij Brussel en de internationale luchthaven. Hoewel de pittoreske stad slechts 100.000 inwoners telt, is het allesbehalve een ingedommelde buitenwijk in de buurt van de hoofdstad. Mogelijk is het de jonge en internationaal ingestelde bevolking die Leuven -de thuisstad van een van de oudste en meest gerenommeerde Europese universiteiten- zo heerlijk levendig maakt het hele jaar door. En ook de bieren van wereldformaat die een heleboel brouwerijen -waaronder Stella Artois- schenken dragen bij tot het open karakter van Leuven.
Monocle

Bijzondere aandacht gaat uit naar:

  • Leuven 2030: Leuvens ambitieuze klimaat-aanpak waarbij meer dan 600 organisaties, bedrijven én burgers hun krachten bundelen in een concreet plan voor een klimaatneutraal Leuven
  • And& festival
  • International House
  • Leuvens fietsbeleid

Het volledige artikel lees je in de digitale Monocle (Engels)

Ontdek ook

Iets fout of onduidelijk op deze pagina? Meld het ons.