Leuven beleven met kinderen

Leuven heeft heel wat in huis voor kinderen en jongeren. Voor de krokusvakantie zetten we graag deze nieuwigheden in de kijker. 

Alle activiteiten zijn helemaal 'coronaproof'. Let wel even op of je op voorhand moet reserveren. 

Een kerkbezoek was nooit zo tof

Ongelooflijk hoeveel spannende verhalen er over een kerk te vertellen zijn! Haal je doe-boekje Bij M Leuven en beleef de Sint-Pieterskerk met toffe opdrachten op maat van het hele gezin. Er is een boekje voor kinderen van 4 tot 6 jaar, en van 7 tot 99 jaar.

Kunst in 3D

Zet een slimme 3D-bril op je neus en breng de kunstschatten van de Sint-Pieterskerk tot leven. Echt waar, je kan zelfs mee aan tafel van Het Laatste Avondmaal van Dieric Bouts. En ken je de stadslegende van Fiere Margriet? Ze vertelt het je gewoon zelf.

Op verhalenjacht

Leuven zit boordevol gekke en interessante verhalen. Maar je moet er wel jacht op maken. Met je smartphone in de hand ga je op zoek naar zes plaatsen in de stad. Scan er de code en luister naar de grappige, stoere en ontroerende vertellingen. De stemmen klinken je vast bekend in de oren. Kan jij raden van wie ze zijn?

Het kleurrijke ’Nachtleven’

Het Leuvense nachtleven is beroemd en berucht. Deze wandelroute op maat van jongeren brengt je naar die iconische plekken die tot vandaag straffe verhalen opleveren. Ga op ontdekkingstocht langs knusse en ruwe dansvloeren, donkere en felverlichte gevels. Wat heb je nodig ? Een smartphone en een hoofdtelefoon of oortjes.

Een museum op kindermaat of een toren beklimmen? 

Saaie kunst? Met het familieparcours in M Leuven wordt jouw bezoek aan M Leuven een boeiende ontdekkingsreis. Hedendaags kunstenaar Thomas Demand deelt je zijn eigenzinnige kijk met levensgrote maquettes, mysteries, architectuur en verhalen. Op maat van kinderen van 8 tot 12 jaar. Tot 18 april 2021. Met het hoorspel van familieparcours Vlieg! ontdek je de verhalen achter enkele bijzondere kunstwerken. Met op het einde een schat als beloning! Vanaf 5 jaar.

De bibliotheektoren is in de krokusvakantie uitzonderlijk open op zaterdag (13 en 20 februari) van 11-16u. 

Iets fout of onduidelijk op deze pagina? Meld het ons.