KNAL!

Wist je dat de Big Bang-theorie geschreven is in Leuven? Professor Georges Lemaître zette Leuven stevig op de kaart met zijn baanbrekend onderzoek naar het ontstaan van ons universum.

KNAL! Stadsfestival van de Big Bang brengt op ambitieuze wijze wetenschap en kunst samen in tentoonstellingen, installaties, voorstellingen, happenings, lezingen en meer.

Wat mag je verwachten?

Een tentoonstellingsparcours van internationaal niveau in de verschillende Leuvense musea:

  • M Leuven:  ‘Imagining the Universe ’ Prestigieuze tentoonstelling met als thema de verbeelding van het universum in de kunst en het denken van de oudheid vanaf de oudheid tot de 19de eeuw.
  • Universiteitsbibliotheek: ‘To the Edge of Time’: een tentoonstelling op het snijvlak van wetenschap en actuele beeldende kunst met als vertrekpunt het baanbrekende wetenschappelijke onderzoek van Georges Lemaître.
  • Dialoogmuseum PARCUM verbindt de binnenstad met de prachtige site van Abdij van Park.
  • Interventies in de openbare ruimte.

Een innovatief muziekprogramma in samenwerking met kunstencentrum Stuk met de kosmos als inspiratiebron, van 25 november tot 5 december 2021. Van Vlaamse Polyfonie tot experimentele sound, het programma heeft internationale uitstraling en brengt ook een aantal nieuwe creaties.

Een uitgekiend programma van lezingen en debatten. KNAL! Stadsfestival van de Big Bang brengt Vlaamse topwetenschappers samen met internationale kopstukken.

Een boeiend én leerrijk programma op maat van gezinnen, onder de naam Big Bang for Kids. Met onder andere een nieuwe theaterproductie door fABULEUS en talloze initiatieven zoals de Dag van de Ruimtevaart in samenwerking met de Vlaamse Ruimtevaartindustrie.

Praktisch

  • 16.10.2021 - 30.01.2022
  • Diverse locaties in de stad
  • Volg het laatste nieuws via Facebook
Iets fout of onduidelijk op deze pagina? Meld het ons.