De Vredesbeiaard speelt

De klokken van de Vredesbeiaard staan op het Neerhof.

Wekelijks speeluur

Elke woensdagavond tussen 17 uur en 18 uur bespeelt Luc Rombouts de Vredesbeiaard, met een gepast, wisselend repertoire. Je kan het concert live volgen via Vredesbeiaard Abdij van Park | Facebook.

De Vredesbeiaard heeft bovendien een automatisch speelwerk dat dagelijks de tijd aangeeft. Die automaat zal enkel spelen van 8 tot 22 uur. Zo wordt de nachtrust van de bewoners van de abdij en de omwonenden niet gestoord.

Wie is Luc Rombouts?

Luc Rombouts was al vaste beiaardier van de universiteitsbeiaarden van de Universiteitsbibliotheek op het Mgr. Ladeuzeplein en van de Sint-Jan-de-Doperkerk in het Groot Begijnhof. Met de Vredesbeiaard in Abdij van Park krijgt hij er een tweede ambt in Leuven bij.

Rombouts was als coördinator bovendien een van de drijvende krachten achter het ontstaan van de Vredesbeiaard. Dat de beiaardcultuur hem na aan het hart ligt, bewees hij eerder door enkele toonaangevende publicaties en door zijn coördinerende rol in het traject dat in 2014 leidde tot de UNESCO-erkenning van de beiaardcultuur in België als voorbeeldpraktijk in het borgen van immaterieel erfgoed.

Het verhaal van de vredesbeiaard

Sinds 11 november 2018 weerklinkt de Vredesbeiaard over het domein van de Abdij van Park. De beiaard staat helemaal in het teken van vrede en verzoening.

De Vredesbeiaard | Visit Leuven

 

Blijf op de hoogte

Krijg de laatste nieuwtjes en ons evenementenkalender in je mailbox en vind ons ook op Facebook!

Iets fout of onduidelijk op deze pagina? Meld het ons.