Voor elk wat wils

Bezoek Abdij van Park & PARCUM

Op de abdijsite vinden heel wat evenementen en tentoonstellingen plaats. In het dialoogmuseum PARCUM kan je nooit eerder vertoond erfgoed bewonderen.

Boek een rondleiding

Sport & ontspanning

Je kan tijdens een bezoek aan de Abdij van Park een wandeling maken langs de vijvers. Aan de wegwijzers kan je zien dat er een aantal erkende wandel- en fietsroutes door en rond de abdij lopen. Er is zowel een fietsroute langs de Leuvense abdijen en aan het onthaal van de Abdij van Park kan je ook een wandelplan krijgen.

Bekijk de wandel- en fietsmogelijkheden

Eten & drinken

Aan de vijvers van de Abdij van Park kan je heerlijk picknicken. In de abdijwinkel kan je daarvoor verse ingrediënten halen. Maak je het jezelf liever gemakkelijk? Zak dan af naar brasserie ‘De Abdijmolen’, die huist in de prachtig gerestaureerde watermolen. In de zomer is er een uniek terras.

Ontdek de brasserie

Muziek & meer

Beleef muziek in de abdij! Elk kwartier weerklinkt de Vredesbeiaard, elke woensdagavond is er een concert van 17 tot 18u. In de Sint-Janspoort is er het 'Huis van de Polyfonie', een tentoonstellingsplek of concertlocatie voor een klein publiek. De Norbertuspoort herbergt op haar beurt de 'Library of Voices'. De Alamire Foundation wil op die manier de muur tussen wetenschap en publiek slopen.

De boer op

In de Abdij van Park is opnieuw een boerderij actief. De BoerEnCompagnie is een kleinschalig, gemengd landbouwbedrijf dat o.m. voor verse melk zorgt in de automaat aan de Mariapoort. De moestuin van tuinbouwproject De Wikke is een open tuin en staat steeds open voor wandelaars. En in de Abdijwinkel kan je uiteraard ook van verse hoeveproducten genieten!

Ontdek de Abdijwinkel

  • Meer info? Wend je tot het onthaal van de abdijsite
Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes en evenementen op en rond de abdijsite en like de abdij op Facebook!
Iets fout of onduidelijk op deze pagina? Meld het ons.