De Abdijwinkel

Tuinbouwproject zorgt voor biogroenten

Ook de sociale economie bloeit aan de Abdij van Park. Zo loopt er in de moestuin het biologisch tuinbouwproject ‘De Wikke’. Voor dat project worden uitsluitend biologische (vergeten) groenten geteeld door mensen die moeilijk geïntegreerd raken op de reguliere arbeidsmarkt. De filosofie van het huis is mensen waarderen, motiveren en kansen geven.

De groenten worden met hart en ziel op een milieuvriendelijke en biologische manier gekweekt. De tuin is een open tuin en staat steeds open voor wandelaars. Het is ook een educatieve tuin, waar Leuvense scholen terecht kunnen.

Abdijwinkel

De groentjes kan je kopen in de Abdijwinkel, op het binnenplein van de Abdij van Park. Je vindt er een ruim assortiment aan biologische groenten & fruit en producten van de collega-boeren op de boerderij.

De Abdijwinkel heeft sinds kort ook producten van bakkerij Korst in haar gamma. Zin in zuurdesembrood, noten-rozijnenstengels of veganistische havermoutkoekjes? Loop zeker eens langs!

Praktisch

Openingsuren:

  • Dinsdag - vrijdag: 10.00 - 18.30
  • Zaterdag: 10.00 - 17.00
  • Opgelet: De winkel is gesloten op maandagen en feestdagen. Tijdens de kerstvakantie sluit de winkel ook, van 24 december tot en met 4 januari.

Meer info? Wend je tot het onthaal op de abdijsite

De Wikke
Abdij van Park 7, 3001 Leuven
T +32 (0)491 39 37 10
abdij@wenw.be
Website De Wikke
Iets fout of onduidelijk op deze pagina? Meld het ons.