Expo 'Blik op oneindig'

Kom in hogere sferen

15.10.21 < 16.01.22

Deze bijzondere expo brengt je in hogere sferen. ‘Blik op oneindig’ vertrekt van ons menselijke verlangen om de wereld beter te begrijpen, en onze plaats daarin. Met religieus erfgoed als leidraad, behandelt de tentoonstelling verhalen over schepping, vergankelijkheid en hoop.

Waar komen we vandaan? Wat doen we hier en waar gaan we naartoe? Het raadsel van onze oorsprong, de vraag naar de zin van het leven en het mysterie van onze eindbestemming: ze zijn zo oud als de mens. De antwoorden die we formuleren, geven ons houvast. Ze helpen om vat te krijgen op het onvatbare en grip op het ongrijpbare. Ze geven ons een plek binnen een oneindig veel groter kosmologisch verhaal.

Schrijfster Marjolijn van Heemstra spint alles aan elkaar met een actuele kijk en puntige reflecties. De expo zet je blik op oneindig, van het begin tot het einde.

KNAL stadsfestival Leuven

Expo binnen KNAL! Stadsfestival van de Big Bang

In het najaar van 2021 organiseert KU[N]ST Leuven een groots opgezet cultureel stadsfestival waarin de verwondering over de kosmos heel veelzijdig aan bod komt.

Daarom pakt KNAL! tussen eind oktober en half januari uit met vier centrale tentoonstellingen rond dit thema. In Abdij van Park stelt PARCUM de tentoonstelling 'Blik op oneindig' voor. Je ziet er hoe religieuze kunst ontstond met onze ontstaansgeschiedenis als inspiratiebron. 

 

Over PARCUM

De abdijkerk en PARCUM.

Museum voor religie, kunst & cultuur

PARCUM huist in het klooster van de Abdij van Park. Je ontdekt er de collectie religieus erfgoed van PARCUM en de abdij. Het museum brengt daarnaast thematentoonstellingen op het kruispunt van religie, kunst en cultuur. Vaak met nooit eerder getoond erfgoed uit kerken, abdijen en kloosters. Bijzondere aandacht gaat naar dialoog in de multireligieuze en superdiverse samenleving van vandaag.

PARCUM is ook het expertisecentrum voor religieuze kunst en cultuur. PARCUM helpt lokale besturen en erfgoedbeheerders van verschillende erediensten om religieus erfgoed een zinvolle toekomst te geven.

  • Openingsuren: dinsdag - zondag van 10 tot 17u00.
  • Gesloten op maandag
  • Website: Museum | PARCUM

Blijf op de hoogte

Krijg de laatste nieuwtjes en ons evenementenkalender in je mailbox en vind ons ook op Facebook!

Iets fout of onduidelijk op deze pagina? Meld het ons.