Bezoek PARCUM

Het campagnebeeld van 'Op hoop van zegen'.

Op hoop van zegen

Verlengd tot 28.03.2021

Heiligen zijn alom vertegenwoordigd in het religieuze leven in Vlaanderen. Van nierklachten over hondsdolheid tot plotse haaruitval, voor elke kwaal of tegenslag vind je een heilige. Even divers is de beweegreden om een heilige te vereren. Overeenkomsten tussen het leven van de heilige en de ziekte of een link met het attribuut van de heilige. En soms, heel soms is het toch vooral ontsproten aan de creativiteit van de gelovigen zelf.

Stukken uit de eigen collectie laten je kennismaken met de rijkdom aan geneesheiligen in Vlaanderen. Maar vooral ook met de vertederende en soms grappige rituelen en gebruiken. In een moeilijke tijd brengt deze focusexpo een glimlach op je gezicht!

Bestel tickets

-- Wordt verwacht --

Als de bliksem - Thematentoonstelling

Als de bliksem

04.05.2021 - 01.08.2021

Ontdek negen eeuwen vol cultuur, religie, spiritualiteit, architectuur en zin voor schoonheid. Leer meer over Norbertus, de orde en haar bewogen geschiedenis. En treed de pas gerestaureerde historische ruimtes van de Abdij van Park binnen.

Bestel tickets

Over PARCUM

Dialoogmuseum voor religie, kunst & cultuur

Naast de permanente expo 'This is not a collection' brengt dialoogmuseum PARCUM ook thematentoonstellingen op het kruispunt van religie, kunst en cultuur. Op een hedendaagse manier tonen ze nooit eerder getoond erfgoed uit kerken, abdijen en kloosters. Er is ook telkens een wisselwerking tussen oude en hedendaagse kunst op de expo’s.

PARCUM zet in op de wisselwerking tussen hedendaagse thema’s en religieus erfgoed, tussen gelovigen en niet-gelovigen, tussen verschillende denominaties en levensbeschouwingen, tussen jongeren en ouderen.

Openingsuren: dinsdag - zondag van 10 tot 17u.
Gesloten op maan- en feestdagen (zoals 21 juli, 15 augustus, 11 november).

Naar Museum | PARCUM

PARCUM
Abdij van Park 7, 3001 Leuven
T +32 (0)16 40 01 51
bezoek@parcum.be
Website PARCUM

Blijf op de hoogte

Krijg de laatste nieuwtjes en ons evenementenkalender in je mailbox en vind ons ook op Facebook!

Iets fout of onduidelijk op deze pagina? Meld het ons.