Expo 'Ergens onderweg'

Religieuze reizigers tot vluchtelingen

6.5 < 28.8

'Ergens onderweg' behandelt aspecten van het onderweg zijn binnen religie. Al vanaf het prille begin is de mens op weg. Verdreven uit het Paradijs, op de vlucht voor farao's en koningen. Maar even goed trekken duizenden gelovigen jaarlijks naar heilige oorden en op pelgrimstochten.

Ook vandaag zijn heel wat mensen in beweging. Op de vlucht omwille van hun geloof. Of dichterbij huis, in processies of naar bedevaartsplaatsen. De tentoonstelling vertelt een verhaal over vroeger én nu.

Hedendaagse kunstenaars

'Ergens onderweg' brengt religieus erfgoed in dialoog met werk van hedendaagse kunstenaars Sven 't Jolle (BE), Karl Philips (BE), Aslan Goisum (RU), Erkan Ozgen (TR).

Over PARCUM

De abdijkerk en PARCUM.

Museum voor religie, kunst & cultuur

PARCUM huist in het klooster van de Abdij van Park. Je ontdekt er de collectie religieus erfgoed van PARCUM en de abdij. Het museum brengt daarnaast thematentoonstellingen op het kruispunt van religie, kunst en cultuur. Vaak met nooit eerder getoond erfgoed uit kerken, abdijen en kloosters. Bijzondere aandacht gaat naar dialoog in de multireligieuze en superdiverse samenleving van vandaag.

PARCUM is ook het expertisecentrum voor religieuze kunst en cultuur. PARCUM helpt lokale besturen en erfgoedbeheerders van verschillende erediensten om religieus erfgoed een zinvolle toekomst te geven.

  • Openingsuren: dinsdag - zondag van 10 tot 17u00.
  • Gesloten op maandag
  • Website: Museum | PARCUM

Blijf op de hoogte

Krijg de laatste nieuwtjes en ons evenementenkalender in je mailbox en vind ons ook op Facebook!

Iets fout of onduidelijk op deze pagina? Meld het ons.