Twintigste maaiweekend van de Vrienden

Vrijwilligers aan de slag in de boomgaard.

‘De Vrienden van de Abdij van ’t Park’, een groep enthousiaste Leuvenaars, zetten zich ook in voor het natuurbeheer op de Abdij van Park. Voor de twintigste keer organiseerden ze een maaiweekend, ditmaal op de lage beemd en het kwelgebied.

Een dertigtal vrijwilligers werkten op 14 en 15 juli op het abdijdomein. In de lage beemden werd er gemaaid en gehooid. Ook de kruidentuin werd gefatsoeneerd. De Vrienden ondernamen ook actie tegen de Japanse Duizendknoop. Die verdringt andere planten en verstoort het ecosysteem van de abdijsite.

Tropische temperaturen

Maaien, harken, rieken en afvoeren: het was geen sinecure bij deze tropische temperaturen. Dorstige vrijwilligers werden echter op tijd van de nodige drank voorzien. Na de noeste arbeid was er ook tijd voor ontspanning. ’s Avonds stond er een barbecue op het menu. Nadien kon er zelfs gekampeerd worden in de boomgaard.

Wie zin heeft om zelf ook eens de handen uit de mouwen te steken, kan altijd naar de werkdag van de Vrienden afzakken. Die vindt plaats op de eerste zaterdag van de maand. De eerstvolgende is op zaterdag 1 september.
Iets fout of onduidelijk op deze pagina? Meld het ons.