Bezoeker aan het woord: Sylvan

Mercy Sylvan Nafulah bij de abdijkerk.

“Mijn vriend wíst gewoon dat ik deze site leuk zou vinden”

Mercy Sylvan Nafulah (26) leerde de abdij kennen dankzij haar vriend Marcel, die er een eerste romantische date plande. Het was een schot in de roos. “We keren telkens terug, want als we hier zijn, maken we écht tijd voor elkaar”, glimlacht Sylvan.

We treffen Sylvan, goed ingeduffeld, op het Neerhof. Hoe ze de abdij heeft leren kennen? “Mijn vriend Marcel plande hier een romantische date”, lacht ze. “Dat moet geleden zijn van 2013. Hij wist gewoon dat ik deze site leuk zou vinden: ik reis heel graag langs historische plaatsen, zowel in België als in het buitenland. We houden ook allebei van wandelen en delen een passie voor geschiedenis.”

Tijd voor elkaar

Sylvan studeert International Business Management aan de UCLL. Ze is twee jaar geleden naar België verhuisd, maar bezocht Leuven dus al veel eerder. “Mijn vriend woonde toen op tien minuten wandelen van de abdij. We zijn blijven terugkeren, om te genieten van de rust. En voor de melk: Marcel heeft altijd een fles bij voor de melkautomaat”, lacht ze.

Volgens Sylvan is de Abdij van Park een ideale plek voor een goed gesprek. “Op de abdijsite is het vredig. Dat zorgt er ook voor dat je kalm bent en problemen vergeet. Als we hier zijn, maken wij écht tijd voor elkaar. Marcel en ik kunnen hier open praten en meer van elkaar verdragen. We hebben hier al veel problemen opgelost”, stelt de studente.

“Het leven verloopt soms nogal hectisch”, vertrouwt Sylvan ons toe. “Maar als je hier bent, vergeet je dat. Dat is een van de dingen die me zo bevalt aan Leuven: het feit dat je op een paar honderd meter van een drukke plaats ook totale stilte kan vinden. Het Begijnhof, of Keizersberg, zijn ook zo’n locaties”, weet ze.

De gerestaureerde Norbertuspoort.

“Blijft me verrassen”

Wat de abdij voor haar zo bijzonder maakt? “De schoonheid van de abdij is dat ze zichzelf altijd vernieuwt. Elk bezoek is anders. Ik kan het moeilijk beschrijven, het is een gevoel – ik zou iedereen aanraden om hier eens naartoe te komen. Je kan hier ook supermooie foto's maken. Mijn vriend heeft prachtige beelden van de zonsondergang, aan de vijvers”, herinnert Sylvan zich.

“Weet je, alle onderdelen op de abdijsite komen mooi samen: de natuur, de taverne, de Abdijwinkel... Laatst woonden we nog een schitterend concert bij in de kerk. Je ademt hier geschiedenis, maar proeft ook de toekomst. Het maakt niet uit hoe vaak ik hier kom: de Abdij van Park blijft me verrassen”, besluit Sylvan.

Iets fout of onduidelijk op deze pagina? Meld het ons.