Een winterse stiltewandeling op de abdijsite

De nacht valt over de vijvers in Abdij van Park.

In het kader van ‘Wintertijd’ bieden de Vrienden van de Abdij van 't Park stiltewandelingen aan in de Abdij van Park. Op twee winterse vrijdagen kan iedereen in stilte komen genieten van abdijgeluiden en -beelden. Als thema kozen de Vrienden voor de zonnewende.

Vrijdagavond 14 december vond een eerste stiltewandeling plaats op het domein van de Abdij van Park. De enthousiaste vrijwilligers van de vzw ‘Vrienden van de Abdij van ’t Park’ ontvingen in totaal 34 deelnemers, ondanks de koude temperaturen.

Een tocht door het donker

“Vóór Kerstmis wandelen we in het donker”, vertelt voorzitter en organisator Zeger Debyser. “We begonnen onze tocht met enkele bezinningsteksten van Augustinus, voorgelezen door historicus Stefan Van Lani. Daarna wandelden we een uurtje door het abdijdomein, in stilte.”

Het is nooit helemaal stil op het natuurdomein. “We hielden even halt bij de vijvers om te luisteren naar de nachtelijke geluiden van de watervogels. Op de wandeldijk werden de deelnemers verrast door een mini-beiaardconcertje van Luc Rombouts, waarna we in stilte verder de Petrusberg beklommen.”

Bij boer Tom, aan de velden van BoerEnCompagnie, werd de stilte gebroken. De wandeling werd er afgesloten met een warm glaasje appelsap, vanuit de boomgaard van de abdij.

Op vrijdag 4 januari 2019, om 9 uur, verwelkomen de Vrienden de zon in het nieuwe jaar. Ook deze stiltewandeling duurt 1 – 1u30. Deelnemen kost 5 euro per persoon. Opgelet: reserveren is verplicht! Dat kan via info@abdijvanpark.be of 016 40 01 51. Meer info vind je op Facebook.

Iets fout of onduidelijk op deze pagina? Meld het ons.