Bezoeker aan het woord: Sofie

De dochter en echtgenoot van Sofie op Erfgoeddag.

“Ongerept en toch vlakbij de stad”

Sofie woont met haar gezin vlakbij de Abdij van Park. “We zijn echte stadsmensen, maar vertoeven zeer graag op de abdijsite.”

Sofie (31) kent de abdij al van jongs af. “Ik liep school vlakbij de Abdij van Park. Na de les deden we vaak een tussenstop in de abdij. We gingen er fietsen, in het grasveld liggen… Dat was zalig. Het kon even duren voor we terug naar huis vertrokken”, lacht ze.

Vandaag de dag gaat Sofie graag joggen in de abdij, maar ook wandelen met haar gezin. “We zijn echte stadsmensen, maar vertoeven zeer graag op de abdijsite. Wouter en ik genieten er ontzettend van de rust en de authentieke sfeer. Het is er nog ongerept en toch vlakbij de stad”, zegt Sofie.

Sofie maakt er graag een uitstapje van. “We gaan er naartoe met ons dochtertje, om te wandelen langs de vijvers. We passeren dan ook in De Abdijmolen, voor een pannenkoek of een ijsje. Met mijn collega’s van UCLL ga ik daar ook graag lunchen”, vertelt Sofie.

De Wikke en de doe-boerderij

Als ze op de abdijsite belandt, passeert Sofie geregeld bij de hoevewinkel van De Wikke. “Ik hou niet alleen van het duurzame concept van de winkel, ze hebben ook gewoon lekker, seizoensgebonden groenten”, duidt ze.

“Er valt altijd wel iets te beleven op de abdij”, vervolgt Sofie. “Zo belandden we op Erfgoeddag op de DOE-markt van de doe-boerderij. Dat was een voltreffer voor ons dochtertje Jente. Ze heeft er uren gespeeld. Ze spreekt nu nog over dat hooi”, glimlacht de jonge mama.

Iets fout of onduidelijk op deze pagina? Meld het ons.