Jogger aan het woord: Raf

Raf Aerts, aan het joggen in de Abdij van Park.

"De abdij is een uniek gebied”

Raf Aerts (42) sportte in september dagelijks in de Abdij van Park, in het kader van de #3030-challenge. Het doel was 30 dagen lang 30 minuten lang te sporten. “De abdij is een ideale uitvalsbasis om te bewegen. Maar ik geniet nog meer van de natuur op en rond de site.”

Raf, afkomstig uit het Antwerpse Edegem, woont al bijna tien jaar aan de abdij. Hij ziet het domein dagelijks. “Het is een prachtig natuurgebied dicht bij de stad en vlakbij huis. Ik werk bij de KU Leuven, aan de afdeling Bos, Natuur en Landschap. Ik ben een groot natuurliefhebber”, vertelt Raf.

Dat blijkt ook uit zijn engagement als Vriend van de Abdij. “Samen met mijn vrouw en enkele vrienden zet ik, in het voorjaar, salamanders over die van de spoorwegberm naar de vijver trekken. Zo is de Abdij van Park op enkele jaren tijd geëvolueerd naar een site met veel kleine watersalamanders.”

Vogels spotten

Raf gaat ook graag vogels spotten aan de Abdij van Park. “Elk jaar zijn er een aantal zeldzame soorten, zoals zilver- en ralreigers. Ik heb er enkele jaren geleden zelfs een roerdomp gespot. De abdij is een uniek natuurgebied. Met wat geluk zien we er binnenkort opnieuw bevers.”

Iets fout of onduidelijk op deze pagina? Meld het ons.