Binnenkort gaat de Parkwegbrug open

We zijn de laatste rechte lijn van de werken aan de Parkwegbrug ingegaan. De nieuwe brug zal binnenkort klaar zijn. Dan is er weer een vlotte verbinding tussen de Philipssite en onze abdijsite.

De werken aan het brugdek van de Parkwegbrug.

De opening van de Parkwegbrug aan de Abdij van Park is iets waar velen naar uitkijken. Als de brug over de sporen klaar is, kunnen fietsers vanuit Abdij van Park via een veilige, autoluwe route naar het stadscentrum rijden.

Nieuw brugdek

Infrabel startte in september 2019 met de bouwwerken. De spoorwegbeheerder investeerde 1,15 miljoen euro in het project. De afgelopen weekends is een nieuw brugdek gebouwd. Dat bestaat uit prefabbalken, waarop U-vormige dekelementen werden geplaatst. De overspanning van de brug is nu dubbel zo groot.

De Parkwegbrug is bijna weer open.

Landhoofden

In 2016 kwamen stenen aan de zijkant van de Parkwegbrug los te zitten. Ze vielen naar beneden omdat de landhoofden aan het bezwijken waren. Uit veiligheidsoverwegingen werd de brug volledig afgebroken. In vergelijking tot de vorige brug staan de nieuwe landhoofden nu verder van de treinsporen.

Nieuwe afsluitingen

De werken aan de Parkwegbrug werden uitgevoerd door Viabuild. Door de uitbraak van het corona-virus lag de werf in maart enige tijd stil. Na enkele weken konden de werken gelukkig weer hervatten, zij het met beperkte mankracht.

De nieuwe, betonnen Parkwegbrug zal 4,5 m breed zijn. Ze betekent een grote tijdsbesparing voor wie van Heverlee naar het centrum van Leuven wil. Naast de bouw van de nieuwe brug vernieuwt Infrabel in de loop van 2020 ook nog de afsluitingen langs het spoor aan de kant van de Tivolistraat.

Iets fout of onduidelijk op deze pagina? Meld het ons.