Kerk In Nood zet India in de kijker

Zuster Christin Joseph, monseigneur Salvadore Lobo en Uma Wijnants van Kerk In Nood.

Ontmoetingsdag ‘Namaste! India: beproeving en geloof’

In de Abdij van Park vond op zondag 27 mei de ontmoetingsdag ‘Namaste! India: beproeving en geloof’ plaats. Met o.m. een eucharistieviering, die werd voorgegaan door kardinaal De Kesel, besloot Kerk in Nood zo haar campagne over India.

Monseigneur Salvadore Lobo en zuster Christin Joseph uit India waren vorige week te gast bij de liefdadigheidsorganisatie Kerk in Nood. Lobo zet zich al 45 jaar in voor de armen in het bisdom Baruipur. Zuster Christin ijvert, samen met haar medezusters, voor de rechten van vrouwen, kastelozen en minderheden.

Beide gelovigen strijden in hun thuisland tegen kinderarbeid en versterken christenen in hun geloof. Tijdens een ontmoetingsdag in de Abdij van Park, afgelopen zondag, vertelden ze over het dagelijkse leven in India, hun uitdagingen en die van de Indiase Kerk.

Engagement

Tijdens de eucharistieviering die de ontmoetingsdag op gang zette, bedankte kardinaal De Kesel, aartsbisschop van Mechelen-Brussel, alle aanwezigen voor hun engagement. Met de getuigenissen van Lobo en Joseph kwam een einde aan de campagne over India, die Kerk In Nood langs verschillende bisdommen in België bracht.

Sinds 2012 nodigt Kerk in Nood sprekers uit begunstigde projectlanden uit. Tijdens de ontmoetingsdagen krijgt iedereen de gelegenheid om te luisteren naar de getuigenissen van deze ooggetuigen. Aan de andere kant hebben de sprekers ook de mogelijkheid om hun dankbaarheid te uiten aan aanwezige weldoeners.

Meer informatie over Kerk In Nood vind je hier.
Iets fout of onduidelijk op deze pagina? Meld het ons.