Toeriste aan het woord: Nelly

De schaapjes grazen op de lage beemd.

“Een gevoel dat je op foto’s niet kan weergeven”

Ook buitenlandse toeristen zakken graag af naar de Abdij van Park. De Bulgaarse Aneliya bezocht de abdijsite met een vriendin. Samen maakten ze een wandeling rond de vijvers. “Ik ben echt overweldigd door deze site.”

Op een zonnige namiddag lopen we Aneliya (42) op het lijf - Nelly voor de vrienden. De Bulgaarse is hier op bezoek, met dank aan de KU Leuven. “Ik werd uitgenodigd door een vriendin die hier in België woont. Samen maken we een wandeling door Leuven, waar zij haar masterstudie heeft voltooid.”

Mooie wandeling

Nelly straalt als we vragen wat ze van de omgeving vindt. “Ik ben enorm dankbaar voor deze prachtige uitstap. Ik was al betoverd door de leuke plekjes die Vladimira me toonde in de stad. Maar ik hou ervan in de natuur te zijn. Daarom ben ik echt overweldigd door deze site, op wandelafstand van het centrum”, vertelt ze.

De Abdij van Park met een maan bij daglicht.

“De Abdij van Park verwelkomde ons met zijn kleurrijke bloemen. Alleen al daarom wilde ik absoluut naar binnen en een kijkje nemen op de site. We hebben net een mooie wandeling rond de vijvers gedaan, ideaal om je gedachten de vrije loop te laten gaan. De kalmte en rust die hier heersen, bieden inspiratie”, vervolgt ze.

Mystiek en stilte

“Ik heb enkele foto’s gemaakt, maar die kunnen het gevoel niet weergeven”, legt Nelly uit. “Deze plek heeft een ziel. Alsof er een soort inpakpapier van mystiek en stilte rond de abdij hangt. Eens ik thuis ben, ga ik wel blij zijn dat ik wat beelden heb gemaakt. Zo kan ik terugdenken aan de geheimzinnigheid van die plek en willen terugkeren naar deze tijdloze wereld.”

Iets fout of onduidelijk op deze pagina? Meld het ons.