Toeristen aan het woord: Manu & Leilani

Manuel uit Amsterdam, met op de achtergrond brasserie De Abdijmolen.

“Enorm genoten van de sfeer”

Manuel (29) uit Nederland trok samen met zijn vriendin Leilani (25) naar de Abdij van Park. “We genoten enorm van de sfeer in de abdij. In Amsterdam hebben we niets vergelijkbaars.”

Manuel Wortelboer bezocht de Abdij van Park als toerist. “Mijn vriendin Leilani studeert geneeskunde en moest in het kader van haar studies in het UZ Leuven zijn. Het was op het einde van de zomer, dus stelde ze voor om er een citytrip van te maken. Dat was ons eerste weekendje weg”, vertelt hij.

Manuel werkt zelf in de toeristische sector, maar liet zich door Leilani naar de Abdij van Park leiden. “Het centrum zagen we op dag 1, dus opende ik op zondag Tripadvisor”, legt Leilani uit. “Het totaalverhaal triggerde ons: de mix van cultuur, geschiedenis en natuur.” Manu knikt: “We genoten enorm van de sfeer in de abdij. Het is er bijzonder mooi – ideaal voor een amateurfotograaf als ik.”

Unieke locatie

Manuel noemt de abdij een unieke locatie. “In Amsterdam hebben we niet meteen iets vergelijkbaars. We hebben natuurlijk wel het Westerpark, met de Westergasfabriek, maar dat is niet zo mooi als de Abdij van Park. Het is ook maar 20 minuutjes wandelen van het centrum”, stelt hij.

Manuel en Leilani wandelden langs de vijvers en dronken na afloop een Heverlee-biertje in brasserie ‘De Abdijmolen’. “Het was er heerlijk toeven. Niet alles was toegankelijk vanwege de renovatie, maar dan nog loonde het de moeite even naar de abdij af te zakken. Als we nog eens in Leuven belanden, gaan we er beslist opnieuw heen”, besluiten ze.

Iets fout of onduidelijk op deze pagina? Meld het ons.