Bezoeker aan het woord: Mano

Mano aan de ingang van Abdij van Park.

"Ik ben verliefd op de Abdij"

Mano Jai (23) leerde de abdij kennen als student. “In mijn derde jaar leerde ik de abdij toevallig kennen. Ineens kwam ik in het groen! Ik was meteen verliefd.”

Mano leerde de abdij toevallig kennen. “Ik ben van Riemst, maar studeer intussen al zes jaar in Leuven”, vertelt de masterstudent Toegepaste Economische Wetenschappen. “In mijn derde jaar kwam ik voor het eerst op de abdijsite. Op een dag besloot ik namelijk gewoon rechtdoor te wandelen (lacht). Ineens kwam ik in het groen! Ik ben een natuurliefhebber en was meteen verliefd”, legt Mano uit.

Volgens Mano is het contrast met hartje Leuven groot. “Het is niet ver van het centrum, en toch is de Abdij van Park een oase van rust. Ik ga er vaak joggen, maar passeer er ook om even mijn hoofd leeg te maken en te bezinnen. Het is er heel rustgevend. Er zijn misschien grotere parken in Vlaanderen, maar dit is heerlijk dichtbij.”

Geweldige plek

Mano groeide uit tot een ambassadeur van de Abdij van Park. “Als iemand mij vraagt wat een bezienswaardigheid is in Leuven, dan stuur ik hen naar de abdij. Het is een geweldige plek, met het groen en de vijvers. Ik ben daar ook al eens gaan picknicken. Het abdijbier heb ik nog niet geproefd, maar dat is iets voor binnenkort!”

Iets fout of onduidelijk op deze pagina? Meld het ons.