Louise zei ja in Abdij van Park

Louise en haar oogappels.

“Net een schilderij van Bruegel”

Louise Decq, geboren en getogen in Leuven, is al jaar en dag verliefd op de Abdij van Park. Sinds 11 januari 2009 heeft de abdijsite voor haar een extra betekenis.

Louise (36) is kunsthistorica. “Ik hou enorm van de Abdij van Park. Ik ging er al met mijn ouders wandelen, en ook in mijn puberjaren was de abdijsite een toevluchtsoord. Ideaal om even stoom af te blazen. Het is er rustig, maar je komt regelmatig mensen tegen. Buurtbewoners laten er hun hond uit, kindjes leren er fietsen…”

Vijvers dichtgevroren

Sinds 11 januari 2009 heeft de plek een extra betekenis. “De vijvers van de Abdij van Park waren dichtgevroren. Het liep er vol met schaatsers, romantische zielen en joelende kinderen. Net een schilderij van Bruegel”, herinnert Louise zich.

Abdij van Park in de sneeuw

“Ook mijn vriend Davy en ik waren erbij”, vertelt ze. En wat die dag gebeurde, staat in haar geheugen gegrift. “Tijdens de wandeling ging Davy plots op zijn knieën. Uiteraard zei ik ja!”

Louise en Davy trouwden enkele maanden later, op 1 augustus 2009. “Op dat moment was ik 27, hij 28. Ondertussen ben ik zwanger van ons derde kindje”, vertelt Louise. “We wonen nu op een steenworp van de abdij en zijn nog altijd ontzettend gelukkig samen", besluit Louise.

Iets fout of onduidelijk op deze pagina? Meld het ons.