Kinderen eregast op kunstendag in PARCUM

De kinderen lopen in de pandgang.

Op zondag 18 november 2018 vond ook in PARCUM de 'Kunstendag voor Kinderen' plaats. Kinderen kregen er een rondleiding op maat, les van beiaardier Luc Rombouts en konden ook doorlopend terecht in het knutselatelier.

Er vonden zondagnamiddag twee abdijrondleidingen voor kinderen plaats onder de noemer: 'De geheimen van de abdij'. De kinderen mochten een pij aantrekken en gingen samen met de gids op zoek naar het reliekdoosje. De twee rondleidingen waren bijna volledig volzet en de mini-paters waren na afloop erg enthousiast.

Oefenen op de beiaard

Daarnaast vonden er ook twee workshops van 'Hoor de klokken luiden' plaats, met beiaardier Luc Rombouts. De kinderen konden kennis maken met het oefenklavier, waarop Rombouts repeteert. Om het compleet te maken was er ook een luisterwedstrijd: de beiaardier speelde tien nummertjes die jong en oud konden herkennen. Binnenkort worden de drie gelukkige winnaars bekend gemaakt: zij winnen ofwel een prentenbijbel, ofwel het Groot Bijbels Knutselboek.

In de museumzalen was het ook gezellige druk: er was een knutselatelier waar de kinderen een beiaardklokje of een glasraam konden knutselen, en met behulp van een speurboekje konden ze ook de tentoonstelling 'Religie. Helend. Verdelend.' ontdekken. De 'Kunstendag voor kinderen' bewees nog maar eens dat kunst er is voor jong en oud.

Iets fout of onduidelijk op deze pagina? Meld het ons.