Picknicker aan het woord: Karen

De picknick van Karen, met het nog te verslinden boek.

“Idyllische plek om een boek te verslinden”

Karen trekt geregeld met een flinke dosis literatuur naar de Abdij van Park. “Ik vind het een idyllische plek om een boek te verslinden. Er heerst complete stilte, waardoor je volledig opgeslorpt wordt door het verhaal.”

Karen Vandenbeck (31) uit Tienen zakt regelmatig af naar de abdijsite. “Met onze vriendengroep eindigen we dan bijna altijd in De Abdijmolen. We zijn met acht vriendinnen, die ook aan slow reading doen.”

Slow reading is een activiteit die onder meer georganiseerd wordt in het literair café Barboek. “Het principe is dat we maandelijks samenkomen om in stilte een uurtje te lezen met elkaar. Je hoort dan echt alleen het omdraaien van de bladeren. Dat is enorm fijn: het creëert een gevoel van verbondenheid.”

Idyllisch plekje

Karen organiseert soms ook een namiddagje slow reading onder vriendinnen, aan de Abdij van Park. “We hebben ons met z’n drietjes geïnstalleerd naast de vijver, waar de eendjes op het water zwommen. Een idyllisch plekje, perfect om een boek te verslinden.”

Het experiment was zeker voor herhaling vatbaar. “Het was echt genieten. Aan de vijvers overheerst de stilte, waardoor je al lezend volledig opgeslorpt wordt door het verhaal. Maar je bent er nooit alleen. Af en toe kwam er zelfs een hond dag zeggen! We keren zeker weer.”

Iets fout of onduidelijk op deze pagina? Meld het ons.