Bezoeker aan het woord: Jana

Jana uit Mechelen wandelt graag rond de vijvers van de Abdij van Park.

“Plaats voor ontspanning en reflectie”

De Abdij van Park is voor Jana een plaats van rust. “Het is een plek vlak bij de stad, maar waar de stad toch heel ver weg lijkt. Je kan er de dagelijkse gejaagdheid even achter je laten.”

Jana (25) uit Mechelen leerde de abdij als studente kennen, dankzij haar vriend. “Hij werkt dichtbij de Abdij van Park en tijdens zijn middagpauze maakten we geregeld wandelingen op het domein. De site is voor mij een plaats voor ontspanning en reflectie.”

“Het is een plek vlak bij de stad, maar waar de stad toch heel ver weg lijkt”, vervolgt Jana. “Je kan er de dagelijkse gejaagdheid even achter je laten. Soms ga ik erheen met mijn vriend, soms met vrienden, maar ik trek er ook alleen naartoe. Zo heb ik al vol bewondering naar de velden van de Boerencompagnie en De Wikke gekeken. Bio-landbouw vind ik erg boeiend.”

Laatste zonnetje van de dag

’s Zomers is de Abdij van Park volgens Jana op haar best. “In de zomermaanden ga ik zeker 1 keer per week naar de abdij, meestal 's avonds, om te genieten van het laatste zonnetje van de dag. Maar ook in de herfst en de winter geniet ik er graag van een rustige zondagochtend."

"Na zo’n wandeling ga ik graag iets drinken in De Abdijmolen, of een ijsje eten. PARCUM heb ik nog niet bezocht, maar het staat wel op mijn to-do lijstje!”, besluit Jana.

Iets fout of onduidelijk op deze pagina? Meld het ons.