Eline: "Het is hier gewoon zo mooi"

Eline Naud.

Eline, geboren en getogen in Leuven, is een echte stadsmens. Toch kan je haar geregeld op de abdijsite treffen. “Ik geniet enorm van de rust en de natuur op de abdijsite. Tijdens zo’n wandeling denk ik ook graag terug aan mijn grootouders.”

Eline Naud (31) is bediende bij PepsiCo in Zaventem. Ze houdt na het werk graag tijd vrij om te gaan wandelen. “Ik ga regelmatig naar de Abdij van Park omdat het er gewoon zo mooi is. Het is zo dichtbij het stadscentrum, maar toch heb je het gevoel dat je op den buiten zit”, vertelt ze.

Herinnering aan grootouders

Eline ging al op jonge leeftijd met haar grootouders wandelen op de abdijsite. “Mijn grootouders waren supertrots dat ze van die kanten van Leuven kwamen. Mijn grootmoeder vertelde ook altijd leuke verhalen als we er waren... Dat zijn mooie herinneringen die ik tot op de dag van vandaag koester.”

Helaas is Eline’s grootvader vorig jaar overleden. “Als ik zijn graf bezoek, maak ik altijd een ommetje rond de vijvers van de abdijsite. Die mooie omgeving brengt me tot rust – het is alsof ik er met hem loop. Ook mijn grootmoeder is de laatste jaren flink achteruit gegaan. Tijdens zo’n wandeling denk graag terug aan haar verhalen."

Het wandelpad aan de vijvers.
© Eline Naud

Wandelroute

Het is voor Eline maar een kwartiertje stappen tot aan de abdijsite. “Ik wandel via de Tivolistraat naar de hoofdingang op de Geldenaaksebaan, waar ik altijd blij word als ik de street art op de brug zie. Daarna waag ik me aan de kasseien van de Lindendreef. Niet de gemakkelijkste om op te wandelen, maar ze ademen de historiek van de site”, vertelt Eline.

“Ik neem gewoonlijk een boek mee en zet me dan ergens rond de vijvers. Ik kan met volle teugen van genieten. En een beetje mensjes kijken is ook altijd leuk”, glimlacht ze.

Rust en natuur

Eline noemt zichzelf een stadsmens. “Ik zou nooit buiten de stad gaan wonen. Daarom dat ik ook extra geniet van de rust en de natuur op de abdijsite. Dat vind ik zo leuk aan Leuven: je kan op enkele kilometers omtrek ontspannen in de Abdij van Park, het Provinciedomein, de Abdij van Vlierbeek…”, tipt ze.

Iets fout of onduidelijk op deze pagina? Meld het ons.