Bezoeker aan het woord: Chantale

Een foto die Chantale nam van de abdijkerk en de bomen.

“Zowel de natuur als de architectuur zijn adembenemend”

Chantale komt als amateurfotograaf naar de abdijsite. “De lichtinval aan de Abdij van Park is bijzonder mooi. Als je er gaat wandelen, heb je constant iets anders in het vizier.”

Chantale Coun (48) belandde in het Leuvense omdat haar dochter danst bij Dansstudio Hilde Goyens. “Ik breng haar naar de dansschool, waarop ik enkele uurtjes moet overbruggen. Dan zoek ik plekjes uit om tot rust te komen. Liefst in de natuur, weg van het lawaai”, duidt ze.

Zo belandde Chantale ook op de abdijsite. “Ik zocht op het internet naar een natuurdomein nabij Leuven. Toen ik op de Abdij van Park belandde, was ik meteen verliefd. Het is een unieke combinatie van cultuur en natuur. Je vindt dat in ons land niet zo vaak meer, zeker niet zo dichtbij de stad. Zowel de architectuur als de natuur zijn adembenemend.”

Amateurfotograaf

Chantale is ingenieur van opleiding. In haar vrije tijd verdiept ze zich in fotografie. “Van foto’s nemen kan ik echt genieten. Je leert je omgeving op een andere manier bekijken. Je hebt meer oog voor detail, ziet ook dingen die je anders niet ziet... Zo is bijvoorbeeld de lichtinval aan de Abdij van Park bijzonder mooi. Als je voor de Norbertuspoort staat, richting de toren bijvoorbeeld”, stelt ze.

Chantale keerde er ook terug met haar echtgenoot Johnny. “We proberen in het weekend altijd samen te gaan wandelen. Hij vond het prachtig. Je komt er ook gelijkgezinden tegen. Het is een korte wandeling, maar je hebt constant iets anders in het vizier. Ik spotte al enkele prachtige vogels aan de vijvers, op het wandelpad, maar ik heb geen telelens. Nog niet”, lacht ze.

Volg Chantale op Instagram!

Iets fout of onduidelijk op deze pagina? Meld het ons.