Achter de schermen van De Abdijmolen

Frank van de brasserie De Abdijmolen.

“Een brasserie uitbaten naast een abdij is uniek”

Frank Mertens van brasserie ‘De Abdijmolen’ rijgt de superlatieven aan elkaar als het om de Abdij van Park gaat. “Het is nu al een prachtige plek, en na de restauratie wordt het hier ronduit fantastisch. Geen wonder dat ons terras altijd vol zit”, glimlacht hij.

De brasserie opende vijf jaar geleden in de eeuwenoude molen aan de Sint-Janspoort. Op elk uur van de dag is er een gezellige bedrijvigheid, zeven dagen op zeven.

Operations manager Frank Mertens was van in het begin overtuigd van de meerwaarde van de locatie. “Ik wist dat er in Heverlee een abdij was, maar niet dat die zo mooi en zo groots was. Alleen al de oprijlaan fascineerde me. Daarachter schuilde dan die prachtige norbertijnenabdij… Al na de eerste rondleiding was ik verkocht”, herinnert hij zich.

“Mooiste terras van Leuven”

De brasserie past mooi in het geheel van de abdij. “We hebben zowel de echtheid als de inkleding van de molen bewaard en de sfeer volgde als vanzelf. Mensen komen hier om van de rust te genieten”, stelt Frank. “Dat je een brasserie mag uitbaten naast een abdij, is ook uniek. Wat mij betreft is ons terras het mooiste van Leuven en omstreken.”

Het goed gevulde terras van brasserie De Abdijmolen.

Los van het brasseriegedeelte zijn er ook 5 seminarieruimten. “Ook daar leggen we de link met de Abdij van Park: de zalen heten Godfried I, Godfried II, Tydelinus, Augustinus en Ambrosius. Je kan er steeds terecht om een meeting of feest te organiseren, met bijhorende lunch of diner. We houden we rekening met het soort activiteit om de geest van de site te bewaren”, vertelt hij.

“Wordt alleen maar mooier”

De brasserie was het eerste gebouw dat terug open ging na de restauratie. “Het wordt hier alleen maar mooier. Geen wonder dat ons terras altijd vol zit”, glimlacht Mertens. “Veel mensen komen ook met belangstelling kijken naar de werken. Zo hebben we de restauratie van de historische muren steen voor steen kunnen volgen. We zijn benieuwd naar meer”, klinkt het.

Wat hij zelf bestelt als hij in de zaak komt? “Ik bestel eigenlijk altijd de dagschotel”, lacht Mertens. “Dat is het visitekaartje van een horecazaak. U weet trouwens dat het hier op dinsdag steakdag is?", knipoogt Mertens.

Meer informatie over brasserie De Abdijmolen vindt u op deze pagina.
Iets fout of onduidelijk op deze pagina? Meld het ons.