Bezoeker aan het woord: Asli

Asli Tezcan, met de Abdij van Park op de achtergrond.

“Ik hou van de historische, mystieke sfeer op de abdij”

Asli Tezcan en haar familie zijn fervente bezoekers van parken, overal ter wereld. De Abdij van Park heeft sinds kort een speciaal plekje in hun hart.

Asli (46) is afkomstig uit de Turkse hoofdstad Ankara, maar woont nu al twee jaar in Leuven. “Nog voor ik naar België verhuisde, had ik al veel goeds vernomen over jullie parken”, vertelt ze. “Toen we hier zijn komen wonen, besloot ik om ze een voor een te bezoeken.”

De Abdij van Park werd haar aangeraden door een vriend. “Het was een voltreffer. Tijdens ons eerste bezoek deden we een aangename wandeling rond de vijver. Dat smaakte naar meer, dus zijn we blijven komen. We hebben de site intussen al zo vaak bezocht dat ik de tel ben kwijt geraakt”, lacht ze.

Prachtig geheel

Wat de abdij zo aantrekkelijk maakt? “Alleen al de ingang, met de leeuwenkoppen, maakt indruk. Ik hou dan ook van de historische, mystieke sfeer die op de site hangt. Het geheel is prachtig: de vijvers, de kerk, de historische gebouwen, het café, het museum… Ik heb er al heel veel foto’s gemaakt”, lacht Asli.

Onder de noemer ‘streetmemories’ deelt Asli haar natuurwandelingen op Instagram. “Naar een park gaan is family time. Een ideale opportuniteit om de natuur in al haar pracht te ervaren. De natuur herinnert me aan de betekenis van het bestaan in het leven. Zoals Einstein zei: 'Kijk diep in de natuur en dan begrijp je alles beter'. Dat kan als geen ander op de Abdij van Park.”

Iets fout of onduidelijk op deze pagina? Meld het ons.