Ontdek het hart van de abdij

Abdij van Park - Refter

Wandel door het klooster en sta oog in oog met unieke 17de eeuwse kunstschatten

De orde van de norbertijnen bestaat 900 jaar én vanaf 2021 zijn de belangrijkste historische ruimtes van de abdij weer open voor publiek.

De historische ruimtes van het klooster zijn gerestaureerd. Dompel je onder in de filosofie en geschiedenis van de abdij en de norbertijnenorde. Dé pronkstukken zijn de unieke stuccoplafonds uit de 17e eeuw van de hand van Jan Christian Hansche en de pandgang met 20 virtuoze en monumentale teruggeplaatste glas-in-loodpanelen uit de 17e eeuw uitgevoerd door de Leuvense glaskunstenaar Jan de Caumont. Deze zijn vandaag erkend en beschermd als Vlaamse Topstukken.

Unieke kunstschatten

Geraak je niet uitgekeken op de Abdij van Park?

Over PARCUM

PARCUM is het museum in de Abdij van Park. Je ontdekt er de collectie religieus erfgoed van PARCUM en de abdij. Het museum brengt daarnaast thematentoonstellingen op het kruispunt van religie, kunst en cultuur. Vaak met nooit eerder getoond erfgoed uit kerken, abdijen en kloosters. Bijzondere aandacht gaat naar dialoog in de multireligieuze en superdiverse samenleving van vandaag.

PARCUM is ook het expertisecentrum voor religieuze kunst en cultuur. PARCUM helpt lokale besturen en erfgoedbeheerders van verschillende erediensten om religieus erfgoed een zinvolle toekomst te geven.

Meer info: www.parcum.be

De abdijkerk en PARCUM.
Iets fout of onduidelijk op deze pagina? Meld het ons.