7x romantiek in Leuven

Februari is de meest romantische maand van ’t jaar. 
Onze Facebookfans geven volgende tips voor een vurig bezoek aan Leuven.

1.  Beklim de toren van de universiteitsbibliotheek en geniet van het schitterende uitzicht over de stad. Niet romantisch genoeg? Ooit vroeg een ex-student er zijn vriendin ten huwelijk. And the answer was… YES! Je kan ook live een beiaardconcert bijwonen in de beiaardkamer. Boek hier je ticket.

2. Wandel hand in hand langs de verborgen verleiders in Leuven. Of huur een fiets en maak er een sportieve uitstap van. Haal het ILUVLeuven boekje in het infokantoor van Toerisme Leuven en ga samen op stap. 

3. Nestel je met je geliefde in het rode pluche van de 30CC/Schouwburg en geniet op 13 februari van de vurige voorstelling Saint Amour.

4. Blijf romantisch logeren in een Leuvens hotel. Sommige hotels bieden zelfs een speciaal pakket aan: champagne, rozenblaadjes op bed of sauna? Zo sfeervol krijg je het thuis niet. Boek je verblijf in Hotel Binnenhof, Begijnhof HotelMartin’s Klooster of Park Inn by Radisson.

5. Koop ‘Love-chocolaatjes’ bij Bittersweet. Of laat je gaan bij één van de andere Leuvense chocolatiers. ’t Is tenslotte voor de goeie zaak…

6. Onze Facebookfans zoeken romantiek blijkbaar vooral in het groen. Zij tipten enkele meer en minder bekende groene hotspots in Leuven. Ontdek met z’n twee het Rambergpark of het Dijlepark. Of bezoek de vertrouwde highlights: Groot Begijnhof, Kasteelpark Arenberg of de Keizersberg.

7. Wat is er romantischer dan trouwen in het mooiste stadhuis van de wereld? Helaas, dat is enkel voorbehouden voor rasechte Leuvenaars. Bezoekers kunnen zich op zaterdag installeren op de bankjes aan de overzijde en genieten van de pas getrouwde koppels die op de pui poseren.

Ontdek ook

Iets fout of onduidelijk op deze pagina? Meld het ons.