6 x Leuven met kinderen

Voor wie dacht dat Leuven alleen maar een studentenstad was, volgen hieronder 6 redenen waarom Leuven zeker een bezoekje waard is met de kinderen!

 • 1. Provinciedomein Kessel-Lo is de plek bij uitstek om je kinderen mee naartoe te nemen. Je vindt er recreatie, sport en educatie allemaal tezamen op 1 plek. Heb je het graag iets kleinschaliger dan kan je ook terecht in 1 van de vele Leuvense parken. De echte avonturiers kunnen naar het Meerdaalwoud of Heverleebos trekken. 
   
 • 2. Met 'De Passionele 7' waan je jezelf acteur of actrice in een theaterstuk door Leuven. Met deze gezinswandeling zal je je zeker en vast niet vervelen.
   
 • 3. Valt het Belgische weer een beetje tegen? Niet getreurd, in kunstcinema ZED word je altijd verrast met filmklassiekers én jeugdfilms. 
 • 4. Het museum M Leuven is de uitgelezen plek om met je kinderen wat cultuur op te snuiven op een interactieve manier. Naast het speelse gezinsparcours en een doe-boekje om het museum zelfstandig te ontdekken, kunnen de kinderen zich uitleven met muziek, een klimmuur, fit-o-meter en meer. Nog niet overtuigd? Elke eerste zondag van de maand zijn er workshops speciaal voor gezinnen met kinderen.  
   
 • 5. Voor een verfrissende duik moet je in het tropisch zwembad de Sportoase zijn. Naast glijbanen, een waterversnelling en een peuter-kleuterbadje kunnen de ouders hier ook genieten van een jacuzzi, sauna en stoombad. 
   
 • 6. Wil je gezellig een nachtje blijven slapen dan kan je terecht in deze gezinsvriendelijke hotels met familiekamers: Hotel La Royale, Theater Hotel Leuven Centrum en Hotel New Damshire. Verblijf je liever in een appartementje, dat kan ook: Condo Gardens Leuven, Ambassador Suites Leuven, Getaway Studios Leuven.

Extra tips krijg je ook via het Instagramkanaal van funmomlife.

Ontdek de speel-en sportplekken in Leuven op een kaart

Ontdek ook

Iets fout of onduidelijk op deze pagina? Meld het ons.