10x Leuven met kinderen

Voor wie dacht dat Leuven alleen maar een studentenstad was, volgen hieronder 9 redenen waarom Leuven zeker een bezoekje waard is met de kinderen!

 • 1. Provinciedomein Kessel-Lo is de plek bij uitstek om je kinderen mee naartoe te nemen. Je vindt er recreatie, sport en educatie allemaal tezamen op 1 plek. Heb je het graag iets kleinschaliger dan kan je ook terecht in 1 van de vele Leuvense parken. De echte avonturiers kunnen naar het Meerdaalwoud of Heverleebos trekken. 
   
 • 2. Met 'De Passionele 7' waan je jezelf acteur of actrice in een theaterstuk door Leuven. Met deze gezinswandeling zal je je zeker en vast niet vervelen.
   
 • 3. Valt het Belgische weer een beetje tegen? Niet getreurd, in kunstcinema ZED word je altijd verrast met filmklassiekers én jeugdfilms. 
 • 4. Pak je het graag sportief aan? Met vier verschillende fietslussen kan je Leuven en omstreken ontdekken. 
   
 • 5. Op zoek naar een leuke boekenwinkel speciaal voor kinderen? Spring dan zeker eens binnen bij De Kleine Johannes in de Tiensestraat. Dit is een zelfstandige boekenhandel waar regelmatig ook creatieve en originele evenementen en workshops doorgaan. Zo gaan de kinderen van Elke graag naar de voorleesmomenten. Extra leuk als er daarna nog wat geknutseld mag worden!  
   
 • 6. Huur je fietsen bij Leuven Leisure! Zij hebben niet alleen stadsfietsen maar ook kinderfietsen, mountainbikes, tandems en meer. Fietshelmen en kinderzitjes zijn gratis beschikbaar. 
   
 • 7. Ben je met de hele familie in Leuven? Boek dan het toeristisch treintje. Je kan lekker uitpuffen op de zeteltjes en krijgt onderweg een heleboel informatie over Leuven tijdens een rondje sightseeing in dit milieuvriendelijke op zonne-energie aangedreven treintje. 
 • 8. Het museum M Leuven is de uitgelezen plek om met je kinderen wat cultuur op te snuiven op een interactieve manier. Naast het speelse gezinsparcours en een doe-boekje om het museum zelfstandig te ontdekken, kunnen de kinderen zich uitleven met muziek, een klimmuur, fit-o-meter en meer. Nog niet overtuigd? Elke eerste zondag van de maand zijn er workshops speciaal voor gezinnen met kinderen.  
   
 • 9. Voor een verfrissende duik moet je in het tropisch zwembad de Sportoase zijn. Naast glijbanen, een waterversnelling en een peuter-kleuterbadje kunnen de ouders hier ook genieten van een jacuzzi, sauna en stoombad. 
   
 • 10. Wil je gezellig een nachtje blijven slapen dan kan je terecht in deze gezinsvriendelijke hotels met familiekamers: Hotel La Royale, Theater Hotel Leuven Centrum en Hotel New Damshire. Verblijf je liever in een appartementje, dat kan ook: Condo Gardens Leuven, Ambassador Suites Leuven, Getaway Studios Leuven.

Extra tips krijg je ook via het Instagramkanaal van funmomlife.

Ontdek de speel-en sportplekken in Leuven op een kaart

Ontdek ook

Iets fout of onduidelijk op deze pagina? Meld het ons.