Titel

Winter in Leuven

Nergens beter om de koude dagen van het jaar door te brengen, dan in de gezelligheid vna de Leuvense binnenstad en kerstmarkt. 'Wintertijd' staat elk jaar garant voor een programma waar je klanten volop van zullen genieten. Met een sfeervolle wintertuin, kerstmarktplezier, kamerconcerten in het historische stadshuis en het feëerieke Begijnhof bij kaarslicht.

Gezellige kerstmarkt in hartje Leuven

Slenter langs de vele kraampjes van de Leuvense kerstmarkt. Een maand lang openen meer dan 170 standen elke dag de deuren. De gezellige sfeer en de locatie pal in het centrum zijn ideaal om te genieten van een heerlijk dagje kerststemming.

Sprookjesachtige wintertuin

Tijdens de wintermaanden maakt de Grote Markt plaats voor een bijzondere wintertuin. Het ontwerp is gebaseerd op een Engelse landschapstuin. In deze groene oase nip je van een heerlijke warme chocolademelk of glühwein op misschien wel het mooiste plekje van de stad. 

Warme winterklanken

Terwijl de kerstdrukte buiten blijft, vult het stadhuis zich met zachte klassieke muziek. Bovendien krijg je de kans om een uniek bezoek te brengen aan de zolder van het stadhuis, waar de originele beelden van het gebouw worden bewaard. Ook in de Sint-Pieterskerk luister je naar de mooie melodieën van een klassiek ensemble.

Winterwandelingen

Bekijk de mooiste plekken van de stad in een winters landschap. Met verwarmende verhalen van de gids én een gezellige afsluiter. Een avond per jaar wordt het Groot-Begijnhof gehuld in kaarslicht. Verdwaal in het licht van de duizenden kaarsen die de nauwe straatjes verlichten.