Titel

Agenda

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes en evenementen op en rond de abdijsite en like de abdij op Facebook!

Het monasterium Onze-Lieve-Vrouw van het Fiat

14.04.2018 - 22.4.2018

Tentoonstelling van de monialen van het monasterium in Opgrimbie

De monialen van het monasterium in Opgrimbie, het Monasterium Onze-Lieve-Vrouw van het Fiat, stellen hun artisanale kunst tentoon bij 'Kerk in Nood'. Van zaterdag 14 tot en met zondag 22 april kan u op weekdagen van 10 tot 16u30 terecht in het Wagenhuis. In het weekend kan dat van 14u tot 18u. De toegang is gratis.

Abdij van Park | Huis van de Polyfonie

18.04.2018 - 28.04.2018

Passie van de Stemmen

Passie van de Stemmen laat Leuven zinderen op de klanken van prachtige polyfonie.
Alamire Foundation en 30CC nodigen (inter)nationale topensembles en -solisten uit met bekende en minder bekende parels uit de hoogdagen van de renaissance.

 

religieus erfgoed

21.04.2018 - 24.06.2018

Tentoonstelling 'Bij nader inzien'

PARCUM buigt zich in deze dossiertentoonstelling over de bijzondere rijkdom aan religieus erfgoed. In kerken en kloosters worden ontelbare religieuze voorwerpen bewaard. Die grote veelheid aan erfgoed dwingt tot het maken van keuzes. Maar hoe maak je een doordachte keuze? Welke stukken zijn waardevol? Wat lijkt op het eerste zicht kitsch? Wat moet je goed bewaren?

 

Een expert schat de waarde van een object.

22.04.2018

Erfgoeddag

Tijdens Erfgoeddag slaan de verschillende partnerorganisaties de handen in elkaar. Ze zorgen voor een gevarieerd aanbod: van picknick tot tentoonstelling. Wie op 22 april naar de abdijsite afzakt, loopt er gegarandeerd enkele uurtjes rond!

 

De Vrienden aan het werk.

5.05.2018

Werkdag in de Abdij

Op elke eerste zaterdag van de maand houdt de vzw 'De Vrienden van de Abdij van 't Park' een werkdag voor de vrijwilligers. Zij steken de handen uit de mouwen in de tuinen en het natuurgebied van de Abdij van Park.

Meer info bij Zeger Debyser, voorzitter van 'De Vrienden van Abdij van 't Park'.

 

PARCUM

8.11.2018 - 17.2.2019

Religie. Helend. Verdelend

De thematentoonstelling 'Religie. Helend. Verdelend' in PARCUM verscherpt de tweeledige betekenis van religie in oorlog en vrede. Religie verzoent, maar brengt tegelijk ook oorlog. Waar godsdienst aanleiding geeft voor conflict, biedt het evenzeer ruimte voor dialoog tussen mensen van verschillende achtergronden en levensbeschouwingen.

Contact: 

Abdij van Park

Abdij van Park 7
3001 Leuven